Photobucket
Choppersgarage -> Orange's

zIFBoards - Free Forum Hosting
Free Forums. Reliable service with over 8 years of experience.

Learn More · Register for Free
Welcome to Choppersgarage. We hope you enjoy your visit.


You're currently viewing our forum as a guest. This means you are limited to certain areas of the board and there are some features you can't use. If you join our community, you'll be able to access member-only sections, and use many member-only features such as customizing your profile, sending personal messages, and voting in polls. Registration is simple, fast, and completely free.


Join our community!


If you're already a member please log in to your account to access all of our features:

Name:   Password:


Pages: (3) [1] 2 3  ( Go to first unread post )

 Orange's
srs_syndicate019
Posted: Apr 20 2010, 04:42 PM


Otai


Group: Members
Posts: 152
Member No.: 628
Joined: 16-April 10



my bike...Orange..
Diharap otai-otai dalam forum ni dpt memberikan pandangan utk memperindahkan Orange kawe ni...jasa kalian semua akan ku kenang... B)

A) (Posted Image)


B) (Posted Image)

C) (Posted Image)

D) (Posted Image)

E) (Posted Image)

F) (Posted Image)

G) (Posted Image)
Top
chopperSengkek
Posted: Apr 20 2010, 04:51 PM


Geng Kak Limah!!!


Group: Members
Posts: 5,363
Member No.: 441
Joined: 22-April 09



wah..kemas...cun... ini mcm nak ikut bagger style je :)...thumbs up :)
Top
Azroy
Posted: Apr 20 2010, 05:02 PM


MOON Bikers Bratastyle


Group: Members
Posts: 1,787
Member No.: 233
Joined: 19-July 08



Benda pertama aku nak komen,
Moto ko kaler BRONZE,bukan kaler OREN.....
Sekian mekasih :D
Top
175J Da Virus
Posted: Apr 20 2010, 05:05 PM


Ultra Virus Infected


Group: Members
Posts: 1,618
Member No.: 196
Joined: 2-May 08



QUOTE (Azroy @ Apr 20 2010, 04:02 PM)
Benda pertama aku nak komen,
Moto ko kaler BRONZE,bukan kaler OREN.....
Sekian mekasih :D

bro srs_syndicate019...
jgn kecik hati dgn si Azroy..walaupun mulut dia macam longkang..tapi hati dia baik heheheh :lol: ]
Roy jgn mare hah..nanti kene jual....ehhh helmet fullface MHR ko tu jual gan aku RM***..buleh??

This post has been edited by 175J Da Virus on Apr 20 2010, 05:06 PM
Top
srs_syndicate019
Posted: Apr 20 2010, 05:08 PM


Otai


Group: Members
Posts: 152
Member No.: 628
Joined: 16-April 10



bronze ke?aku tgk kaler oren.... :blink:
Top
bUd_StrAngeR
Posted: Apr 20 2010, 05:22 PM


..


Group: Members
Posts: 2,006
Member No.: 305
Joined: 13-October 08



(Posted Image)

Bro, mcm mne kasi up itu triple T??
Patut lah xketara up tank..
Top
175J Da Virus
Posted: Apr 20 2010, 05:39 PM


Ultra Virus Infected


Group: Members
Posts: 1,618
Member No.: 196
Joined: 2-May 08



daripada gambar2 tersebut boleh dikatakan bahawa bro punye motor lebih bersifat 'classic cruiser' dan ianya (jaguh) sememangnya sebuah jentera EZrider yang bersifat 'cruiser'...cuma ada beberapa perubahan yang dapat dilihat selain daripada warna adalah pemasangan aksesori pada motor tersebut. Adakah bro minat dgn gaya ini? jika ya, teruskan.....cuma cadangan saya agar motor bro itu ditimbulkan dengan gayanya yg tersendiri,maksud saya,cuba ubah (custom) dgn lebih kreatif lagi (mengikut konsep/tema),sbb bagi saya motor bro masih lagi 90% kelihatan Jaguh Ori (stok bike!)...Untuk pengetahuan bro, CG adalah tempat dimana lahirnya keunikkan sesebuah motorsikal custom (selain daripada kwn2)..di mana ramai Otai2 yang berpengalaman yang boleh membantu bro jika memperlukan...

Apapun...statement di atas HANYALAH pandangan peribadi saya semata2..sesungguhnya saya tidak berkelayakan untuk mengkritik mahupun memuji mengenai motor bro itu..sekadar berkongsi minat (passion) yang sama (mungkin) dalam arena 'Custom Bike' ini terutama di CG...

Bagi saya pengubahsuaian (custom) motorsikal,perlunya ada minat,pengetahuan (idea dan ilmu),keupayaan (duit) dan juga kemahuan,barulah apa yang dihajati dapat direalisasikan....Asasnya sesebuah motorsikal custom mempunyai ciri-ciri keunikkannya yang tersendiri yang boleh membuat pemiliknya bangga memilikinya~Percayalah satu hari nanti bro akan merasa nikmatnya bermotosikal bukan hanya untuk tunggangan tetapi untuk memperlihatkan kreativiti seni dan kepuasan diri...Insyaallah.... ;)

This post has been edited by 175J Da Virus on Apr 20 2010, 05:43 PM
Top
popeye
Posted: Apr 20 2010, 07:05 PM


pOpEYe


Group: Members
Posts: 557
Member No.: 15
Joined: 12-August 06



QUOTE (bUd_StrAngeR @ Apr 20 2010, 09:22 AM)
(Posted Image)

Bro, mcm mne kasi up itu triple T??
Patut lah xketara up tank..

betul tuh yang menarik betul minat aku kat motot nie ialah macam mana dia naikkan triple T tuh....mmg mengancam kalau nak buat old school bobber cam geng jepun buat....
Top
srs_syndicate019
Posted: Apr 20 2010, 08:26 PM


Otai


Group: Members
Posts: 152
Member No.: 628
Joined: 16-April 10



QUOTE (175J Da Virus @ Apr 20 2010, 05:39 PM)
daripada gambar2 tersebut boleh dikatakan bahawa bro punye motor lebih bersifat 'classic cruiser' dan ianya (jaguh) sememangnya sebuah jentera EZrider yang bersifat 'cruiser'...cuma ada beberapa perubahan yang dapat dilihat selain daripada warna adalah pemasangan aksesori pada motor tersebut. Adakah bro minat dgn gaya ini? jika ya, teruskan.....cuma cadangan saya agar motor bro itu ditimbulkan dengan gayanya yg tersendiri,maksud saya,cuba ubah (custom) dgn lebih kreatif lagi (mengikut konsep/tema),sbb bagi saya motor bro masih lagi 90% kelihatan Jaguh Ori (stok bike!)...Untuk pengetahuan bro, CG adalah tempat dimana lahirnya keunikkan sesebuah motorsikal custom (selain daripada kwn2)..di mana ramai Otai2 yang berpengalaman yang boleh membantu bro jika memperlukan...

Apapun...statement di atas HANYALAH pandangan peribadi saya semata2..sesungguhnya saya tidak berkelayakan untuk mengkritik mahupun memuji mengenai motor bro itu..sekadar berkongsi minat (passion) yang sama (mungkin) dalam arena 'Custom Bike' ini terutama di CG...

Bagi saya pengubahsuaian (custom) motorsikal,perlunya ada minat,pengetahuan (idea dan ilmu),keupayaan (duit) dan juga kemahuan,barulah apa yang dihajati dapat direalisasikan....Asasnya sesebuah motorsikal custom mempunyai ciri-ciri keunikkannya yang tersendiri yang boleh membuat pemiliknya bangga memilikinya~Percayalah satu hari nanti bro akan merasa nikmatnya bermotosikal bukan hanya untuk tunggangan tetapi untuk memperlihatkan kreativiti seni dan kepuasan diri...Insyaallah.... ;)

kawe amat2 hargai pandangan drpd bro virus ni...cume kalau tidak keberatan ,ape tema/konsep yang bro boleh cadangkan?bagi kawe,kawe memang berminat dgn Custom Bike ni cuma ilmu pengetahuan psl Custom Bike ni takde..(zero! :unsure: )

*kawe budak baru belajar tentang Custom Bike,kalau salah kite sama2 konvoi... :lol:
Top
srs_syndicate019
Posted: Apr 20 2010, 08:29 PM


Otai


Group: Members
Posts: 152
Member No.: 628
Joined: 16-April 10



QUOTE (bUd_StrAngeR @ Apr 20 2010, 05:22 PM)
(Posted Image)

Bro, mcm mne kasi up itu triple T??
Patut lah xketara up tank..

kawe tak tahu menahu ape tu Triple T nih..menatang ape itu? semua yang tuan2 lihat pada moto kawe ni adalah hasil karya owner asal..Encik Sheikh Amir dari Mentakab..(tolong promote sket.. :) ) so,kawe tak boleh nak explain mcmane dan bagaimane ia boleh jadi gitu...
Top
175J Da Virus
Posted: Apr 20 2010, 10:04 PM


Ultra Virus Infected


Group: Members
Posts: 1,618
Member No.: 196
Joined: 2-May 08



QUOTE (srs_syndicate019 @ Apr 20 2010, 07:26 PM)

kawe amat2 hargai pandangan drpd bro virus ni...cume kalau tidak keberatan ,ape tema/konsep yang bro boleh cadangkan?bagi kawe,kawe memang berminat dgn Custom Bike ni cuma ilmu pengetahuan psl Custom Bike ni takde..(zero! :unsure: )

*kawe budak baru belajar tentang Custom Bike,kalau salah kite sama2 konvoi... :lol:

bro boleh refer projek2 kawan2 di thread My Baby yang terdahulu sebagai rujukan...

dari segi konsep bro boleh cari style2 yang sesuai dgn jiwa bro, contohnya..

1. Bobber
2. Cafe Racer
3. Bratstyle
4. Old School
dan lain2..spt street fighter chopper...drag chopper......

This post has been edited by 175J Da Virus on Apr 20 2010, 10:08 PM
Top
Azroy
Posted: Apr 20 2010, 10:12 PM


MOON Bikers Bratastyle


Group: Members
Posts: 1,787
Member No.: 233
Joined: 19-July 08



QUOTE (175J Da Virus @ Apr 20 2010, 05:05 PM)
QUOTE (Azroy @ Apr 20 2010, 04:02 PM)
Benda pertama aku nak komen,
Moto ko kaler BRONZE,bukan kaler OREN.....
Sekian mekasih :D

bro srs_syndicate019...
jgn kecik hati dgn si Azroy..walaupun mulut dia macam longkang..tapi hati dia baik heheheh :lol: ]
Roy jgn mare hah..nanti kene jual....ehhh helmet fullface MHR ko tu jual gan aku RM***..buleh??

Napi,

kalau ko ke Kuala Lumpur atau utara...
tolong lalu highway lekas ok atau masuk hiway KLIA..

ko lalu je Putra Mahkota,
aku bakar moto ko <_<

BTW,Helmet Flip Up Full Face tu aku tak pakai dah,
ada berabuk bawah kerusi :rolleyes:
____________________________________________________________________

motor ko ni konsep Bagger(pasal ada 2 beg)
kalau konsep Bag(ada satu beg)
kalau banyak bag dia panggil baggest
Top
175J Da Virus
Posted: Apr 20 2010, 10:33 PM


Ultra Virus Infected


Group: Members
Posts: 1,618
Member No.: 196
Joined: 2-May 08



QUOTE (Azroy @ Apr 20 2010, 09:12 PM)
QUOTE (175J Da Virus @ Apr 20 2010, 05:05 PM)
QUOTE (Azroy @ Apr 20 2010, 04:02 PM)
Benda pertama aku nak komen,
Moto ko kaler BRONZE,bukan kaler OREN.....
Sekian mekasih :D

bro srs_syndicate019...
jgn kecik hati dgn si Azroy..walaupun mulut dia macam longkang..tapi hati dia baik heheheh :lol: ]
Roy jgn mare hah..nanti kene jual....ehhh helmet fullface MHR ko tu jual gan aku RM***..buleh??

Napi,

kalau ko ke Kuala Lumpur atau utara...
tolong lalu highway lekas ok atau masuk hiway KLIA..

ko lalu je Putra Mahkota,
aku bakar moto ko <_<

BTW,Helmet Flip Up Full Face tu aku tak pakai dah,
ada berabuk bawah kerusi :rolleyes:
____________________________________________________________________

motor ko ni konsep Bagger(pasal ada 2 beg)
kalau konsep Bag(ada satu beg)
kalau banyak bag dia panggil baggest

hahaha mcm siortttt... <_<

weiii helmet tu tolak gan aku la...PM aku rege dia.... :lol:
Top
chopperSengkek
Posted: Apr 21 2010, 08:44 AM


Geng Kak Limah!!!


Group: Members
Posts: 5,363
Member No.: 441
Joined: 22-April 09



oit..oit... nak jual beli helmet, gi citer kat thread jualan lansung... <_< ...

cikgu...for beginner..da kire ok dah ni.... bila join CG lama2 nanti, tau la ape yg tak berkenan yg ade pada motor cikgu tu... nasib baik lagi, antu custom sudah rasuk dlm jiwa...abis la motor tu terbarai & berubah nanti :)...

anyway....better pilih mane style yg cikgu minat sebenor2nye yeob... :lol:
Top
175J Da Virus
Posted: Apr 21 2010, 09:27 AM


Ultra Virus Infected


Group: Members
Posts: 1,618
Member No.: 196
Joined: 2-May 08



QUOTE (chopperSengkek @ Apr 21 2010, 07:44 AM)
oit..oit... nak jual beli helmet, gi citer kat thread jualan lansung... <_< ...

cikgu...for beginner..da kire ok dah ni.... bila join CG lama2 nanti, tau la ape yg tak berkenan yg ade pada motor cikgu tu... nasib baik lagi, antu custom sudah rasuk dlm jiwa...abis la motor tu terbarai & berubah nanti :)...

anyway....better pilih mane style yg cikgu minat sebenor2nye yeob... :lol:

wakakaka... :lol:
Top
« Next Oldest | My Baby (your bike of course!!) | Next Newest »
zIFBoards - Free Forum Hosting
Enjoy forums? Start your own community for free.
Learn More · Sign-up for Free

Topic OptionsPages: (3) [1] 2 3 



Hosted for free by zIFBoards* (Terms of Use: Updated 2/10/2010) | Powered by Invision Power Board v1.3 Final © 2003 IPS, Inc.
Page creation time: 0.0862 seconds | Archive