View Full Version: Photo of the day..

Choppersgarage > Kedai Kopi > Photo of the day..

Pages: [1] 2 3 4 5 6

Title: Photo of the day..
Description: let's share ur best shot!!


antulaparbalikpagi - January 22, 2008 01:32 AM (GMT)
salam to all.

topik ni aku akan kasik sticky. ia utk share gambar yg korang amek sendiri, x kira lah kamera sendiri atau kamera pinjam. samada kamera mahal atau kamera bertalipun. :lol: di larang sama sekali curik hasil kerja org lain, samada dr blog org lain atau mana2 sumber di internet. kalu buat gak, posting anda akan di delete tanpa belas kasihan. :ph43r: :ph43r:

tidak digalakkan jugak reply pada topik utk komen, kecuali nk taruk gamba.

aku start dulo... B)

user posted image

photo : a new born bad ass ape hanger
date : 21-1-2008
venue : hungryghost custom inc

pako - January 24, 2008 06:04 AM (GMT)
ahaks... pengalaman lama woh! hehehehe :D

user posted image
photo : ape kenama moto atan nih... zaman outlaws
date : bulan ogos 2 3 tahun lepas daa aku da lupa...
venue : PD Bike Week, Eagle Ranch

triplesaber - January 24, 2008 07:07 AM (GMT)
user posted image

photo : The Triplesaber having a rest under the shade
date : 23-1-2008
venue : triplesaber's in-progress new house

elkay_lee - January 25, 2008 01:23 AM (GMT)
user posted image



photo : Sitting at gear zero...
date : 9 November 2007
venue : Elkay's Resident, Hulu Langat

adiariff82 - January 26, 2008 12:10 AM (GMT)
user posted image

Gambar ni diambil semasa aku ngan bob sedang menunggu di RnR kt hicom......

Lori ni undur n sangkutkan dia punye belakang kat tiang tu, abis bengkok.

aku dah cuak dah, dok dekat2. tak pasal tiang tu terpelangting arah aku ngan bob karang.

lepas tu aku tgk pemandu lori tu tido...... aku tak tau dia sengaja ke, atau x perasan yg dia dah langgar tiang tu......


antulaparbalikpagi - January 28, 2008 06:32 AM (GMT)
user posted image user posted image user posted image

photo : the making of silver skull
date : 23-1-2008
venue : hungryghost custom inc

mopreme - January 28, 2008 07:39 AM (GMT)
user posted image

photo : westcoast chopper aku park kat ofis
date : 28-1-2008
venue : kl

airzack - January 28, 2008 09:17 AM (GMT)

user posted image
Ni reason aku minat ngn chopper...(31/08/06)
user posted image
Ni waktu aku nk ride blik ipoh...moto pun baru sebulan aku angkat (2/02/07)
user posted image
Ni waktu kt Penang Bike Fest...(date dh tk igt laa...yg confirm waktu tu maulud nabi)

elkay_lee - January 29, 2008 01:59 AM (GMT)
user posted image user posted image user posted image user posted image

photo : mini choppa
date : 3-1-2008
venue : Sebuah kedai Motor di Pekan Batu 18 Hulu langat

Gambar ni aku ambik ketika evening ride sesorang kat hulu langat.. tokei kedai tu saja eksperimen kat kapchai berapa cc entah? dan tinggal proses wiring jer lagi.. pada masa tu.. untuk dikongsi bersama...

antulaparbalikpagi - January 29, 2008 09:16 AM (GMT)
user posted image

photo : tgk sendiri le
date : 29-1-2008
venue : tingkat dua, opis cip, putrajaya :lol: :lol:

devils tails - January 29, 2008 10:02 AM (GMT)
ha,ha,ha mcm sial....sempat ko amik gambo ek ju!!

tempat:bengkel antulapokenesula
tarikh : x ingat la pulok

haa nie pulok pic master builder yg tak leh nk bukak skru :lol: :lol: :lol:
user posted image
cam same jer uniform korang nie satu union ker :P :P :P
user posted image

alongbphawk - February 17, 2008 03:49 PM (GMT)
user posted image

karnival bermotor 2003 KUANTAN.

BP HAWK and the geng.........in memory ;)

dukujr - February 18, 2008 04:24 AM (GMT)
user posted image

Lokasi : Tepi Laut
Camera : Nikon Coolpix S200
Mode : Panoramic

antulaparbalikpagi - February 29, 2008 07:48 AM (GMT)
semalam, masa aku ngular sambil g antar baju elkay, tgh lepak kat imbi pekena mee goreng sama nescafe tarik, sekali.. "boom!!". seberang jalan, satu teksi sudah sondol bontot cik siti. apa yg aku nampak, itu cik siti, driver dia pompuan. mau masuk simpang tapi tada bagi signal (biasalah... women driver). itu apek teksi belakang dia x sempat brek, suda sondol..

user posted image

user posted image

user posted image

nombor baik punya... bole kena first prize tu. haha


user posted image

elkay paling suka gamba ni. actually shot sebelum gamba ni, masa awek tu tengah menonggeng. x sempat amek sebab bas lalu. hahhaa


moral : bagi signal la kalu nk masuk simpang. B)

pako - March 3, 2008 09:41 AM (GMT)
woh... aku ada pic nak kongsi nih...

user posted image

moto : aku dah lupa gs kut
lokasi : Burapa Pataya
time : jam 800pm

moto nih dah bikin jadi mcm kayu balak... ntah cat bape tebal di bikinyer.. tp bile ditanya dia fabricate pakai besi semata2... ntah betol ke tidak.. tapi perati ler :D

killer_mistake - March 5, 2008 09:36 AM (GMT)
Photo: air kat dlm bilik air umah aku
time: 22nov-07, yg aku igt time tu aku tgh menyelam dlm kolam tu
kamera: Sony Ericsson k800i cyber-shot.



air leh x? kot2 la gmbar utk motor je ke... :P

user posted image

killer_mistake - March 5, 2008 09:45 AM (GMT)
Vanue: Sawah ayah aku kat kedah
Camera: sama gak

user posted image

Vanue: jambatan gantung kat peghelih
camera: sony ericsson w810

user posted image
:lol:

killer_mistake - March 5, 2008 09:47 AM (GMT)
user posted image

vanue: x igt..
camera: sama gak
description: member aku dgn motot kesayangan

antulaparbalikpagi - March 10, 2008 02:06 AM (GMT)
user posted image

date : 6-3-2008
venue : planet mmz, bukit jelutong

photo : gamba ini sgt klasik berkenaan dua beradik yg menyertai persetubuhan pertubuhan haram yg dipanggil reaper. sorang mat bond & sorang lagi sleepman. :lol: :lol:

pako - March 27, 2008 09:22 AM (GMT)
user posted image

date : bulan 2 lepas
venue : rahsia hanyer mereka yg pernah pegi or terlibat ngan airforce jer tau..
description : saje meleburkan tayar 2nd hand :D

matkeyz - March 27, 2008 11:39 AM (GMT)
hang buat apa kat muzium kl base tu pokko!!! :P curi sparepart kapai ka???

ponyxpress - March 30, 2008 02:21 PM (GMT)
tgk ni... :lol:

user posted image


date : 3 ari sebelum pilihanraya umum
venue : depan kolej komuniti kuantan dgn wisma belia kuantan
pic : gambar ini menunjukkan barisan alternatif punyer nak menang kempen. BN punyer kayu lurus cam batang penyapu. yg ni punyer ntah pokok maner la diorang potong wahahaha byk lak tu !!! :lol:

pako - April 1, 2008 12:45 PM (GMT)
user posted image
user posted image
user posted image

date : unknown
venue : umah kawan dia..
pic : bobber buatan malaysia... bakal di kesan nanti.... :D akan ku masukkan kedalam magazine nanti... :D canteek amt2!!!

elkay_lee - April 2, 2008 02:09 AM (GMT)
ish biar betul mamat nih! ikut plat no. motor VULCAN 900-B 2007 punyer model!
mau kena sita kalau bawak kuar nih! ke aku salah tgk nombor plat dia?!

alongbphawk - April 2, 2008 12:08 PM (GMT)
hah...hah....hah....aku tahu mana mau cari ini moto., beli dah siapke..?
user posted image
user posted image
user posted image

cari kat sini...
http://myhardknock.com/?page_id=8

triplesaber - April 3, 2008 02:38 AM (GMT)
gile siot, camna bole bawak masuk moto Hardknock ni? Atau mmg ada jual kat Msia? Aku nak sebijik la!!! Rege kat US baru $1500 je

elkay_lee - April 3, 2008 06:42 AM (GMT)
HMMM MOTOR CAMNI BELI PUN BAWAK PUSING TAMAN KAT UMAH TU BOLEH LA.. JPJ TAK LEPAS NIH!

ponyxpress - April 8, 2008 06:36 AM (GMT)
inspection kat puspakom !!!

user posted image


date : 4 april 2008
venue :puspakom kuantan
pic : bukti gi puspakom hahahaha

[ cerita penuh dan gambar2 inspection ada kat ponyxpress ltd@ my bike of course segment ]

elkay_lee - April 8, 2008 06:44 AM (GMT)
QUOTE (ponyxpress @ Apr 8 2008, 01:36 PM)
inspection kat puspakom !!!

user posted image


date : 4 april 2008
venue :puspakom kuantan
pic : bukti gi puspakom hahahaha

[ cerita penuh dan gambar2 inspection ada kat ponyxpress ltd@ my bike of course segment ]

hmmm baguih dok ada!!! :)

175J Da Virus - May 9, 2008 08:19 AM (GMT)
Huiiii moto Hardknock Bobber ada yg sampai kat malaysia?.....mcmane beli....somebody please tell me....minat sungguh minat...brader yg naik moto tu nak jual tak?......

p/s kalau dapat beli sebijik aku buat display je....hahahha...jadi perhiasan!!!!

antulaparbalikpagi - May 21, 2008 01:52 AM (GMT)
user posted image user posted image user posted image

langit kirmizi waktu senja
venue : hiway utara selatan (on d way balik dr jb)
date : 15-5-2008

p/s: dalam gamba ni x nampak jelas sgt. kalu tgk sendiri, nampak mcm padang pasir terbalik atas kepala. subhanallah, cantik sungguh B) B)

elkay_lee - May 21, 2008 03:16 AM (GMT)
JOE.. KO TOLONG TERBALIKKAN GAMBAR TU... PLEASE.. :rolleyes:

dukujr - May 21, 2008 03:20 AM (GMT)
I'm flying like a birdddd......yeeehaaaa...
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image

Camera: Nikon Coolpix 7.1 megapixels
Location: Gua Tempurung Motocross Circuit, Perak
Shot by Duku Wan Ubi

dukujr - May 22, 2008 01:52 AM (GMT)
HAA...MANO DIO BEBUDAK APE BUAT ONAR KEK MERSING ITU HARI...
MANO DIO?....MEH LA CELEN NGAN DEN KALAU BERANI....

user posted image

Shot by Dukujr

dukujr - May 22, 2008 01:54 AM (GMT)
YEEHAAAA...MOKCIK MONANG...MOKCIK MONANGGGG....
user posted image

Shot by Dukujr

black_pearl - June 11, 2008 02:19 AM (GMT)
user posted image user posted image

user posted image user posted image

user posted image user posted image

camera - henpon aku nokia 6780
lokasi - kilang aku
shot by - 13013 a.k.a black pearl
tajuk - sang cicak yg kehausan.....

elkay_lee - June 11, 2008 02:51 AM (GMT)
user posted image

camera - hempon bini aku motorola z3
lokasi - econsave balakong
shot by - aku ler
tajuk - bila la joe nak gantung menda ni kat workshop dia..... :P

pako - June 11, 2008 04:53 AM (GMT)
user posted image

photo : mcm moto dion la plak...
shot by : Art Hall dia emel kat aku...
lokasi : Santa Maria Bike Week 08


175J Da Virus - June 14, 2008 02:42 AM (GMT)
Kenapa takdir menemukan kita R.?........
user posted image

Kau dan aku... sepadan......setaraf..tapi keadaan tak mengizinkan kita bersatu....
user posted image

Sebab tidak direstui oleh bini aku...wguarhhhhhh!!!!!!!

"Sketsa Cinta Dalam Kaca"
by Da Virus
Shot using Canon EOS D5
Picture edited using Nero PhotoSnap

pako - July 2, 2008 12:50 PM (GMT)
user posted image

cek it out..... hehehehee :D




* Hosted for free by InvisionFree