View Full Version: All New Choppersgarage Back Pack

Choppersgarage > Choppersgarage Merchandise > All New Choppersgarage Back Pack

Pages: [1] 2

Title: All New Choppersgarage Back Pack
Description: Band Of Brothers


antulaparbalikpagi - June 8, 2011 05:12 PM (GMT)
salam to all,


sy dengan bangganya mempersembahkan back pack CHOPPERSGARAGE yg baru. ni adalah sample ats vest, sori itu vest saiz S. saiz tulisan CHOPPERS tu 13inci dr hujung ke hujung, so bule cek dkt vest anda ada muat ke tak. saiz M dan ke ats confirm muat. sample ni belum siap, so yg tulisan garage & malaysia tu ats ketas je, tp menggambarkan saiz yg sebenar.

user posted image

ada 4 version mengikut region, CENTRAL, SOUTHERN, NORTHEN & EAST COAST. so far belum ada permintaan dr east malaysia lg.

buat permulaan, hanya ada versi CENTRAL (10pcs), EAST COAST (5pcs) & SOUTHERN (2pcs). so sapa yg berminat, sila taruk nama. last date ialah pd 14 Jun ni. so bule pakai masa Shah Alam bike week nnt.

harga : RM100 termasuk name tag kain 2pcs . so sapa nak, masukkan nama dlm namelist dgn nama yg nk pakai pd name tag.

mode pembayaran : COD atau bank in ke akaun mebenk sy. 162021270519 (ahmad junaidi). prefer pakai maybank2u & masukkan emel antulaparbalikpagi@yahoo.com

mode penyerahan : by hand. bule direct PM or call sy jika ada masalah.
012-3569062

buat newbies, back pack ni tanda pengenalan kelab motosikal secara am di serata dunia ni. senang cakap, senang nk kenal bila jumpa dijalanan atau kt mana2 bike week atau event la. walaupun CHOPPERSGARAGE bukannya sebuah kelab, tp kita mempunyai hobi yg sama. jika rasa selesa ride bersama kami & berbangga dengan CHOPPERSGARAGE, kami amat berbesar hati jika anda membawa nama CG keserata ceruk.

so, sila masukkan namelist anda ikut region. (ikut contoh kt bwh ni)


Thanks.


NAMELIST :
CENTRAL
1. antulaparbalikpagi - (hungryghost) - 1pcs
2.
3.

SOUTHERN
1.
2.
3.

NORTHEN
1.
2.
3.

EAST COAST
1.
2.
3.




p/s: strucly no spamming. kalu ada sebarang soklan, sila pm sy directly. spam will be deleted without mercy. muahahaha



amycold - June 8, 2011 05:25 PM (GMT)
amy nak order satu k utk bike week shah alam ni...tarukkan nama amy..

prebetsabu - June 8, 2011 05:33 PM (GMT)
NAMELIST :
CENTRAL
1. antulaparbalikpagi - (hungryghost) - 1pcs
2.amycold - 1 pc
3. prebetsabu - sebuah.

SOUTHERN
1.
2.
3.

NORTHEN
1.
2.
3.

EAST COAST
1.
2.
3.








*back pack tu bukan ke mcm beg galas? ke back patch?

antulaparbalikpagi - June 8, 2011 05:40 PM (GMT)
patch tu biasanya refer kt patch kecik & 1 pc

kalau beberapa pc digabung ni kita panggil 1 pack, since kita x anggap dia sebagai colors utk kelab, so kita panggil dia back pack.

lebe kurang gitu la.. :ph43r:

bUd_StrAngeR - June 8, 2011 11:54 PM (GMT)
NAMELIST :
CENTRAL
1. antulaparbalikpagi - (hungryghost) - 1pcs
2.amycold - 1 pc
3. prebetsabu - sebuah.
4.
5. bUd - ( bUd / Jeff ) - Seikat


SOUTHERN
1.
2.
3.

NORTHEN
1.
2.
3.

EAST COAST
1.
2.
3.


** Sabu, ang nie saje cari pasal kat antu...Nanti tulah patah handle lagi baru taw... :ph43r: :ph43r:
- Apsal ini antu cakap kat aku harge RM120??Ayoo, belum ape2 dah kena tax.. :( :(

hasnol - June 9, 2011 12:36 AM (GMT)
QUOTE (antulaparbalikpagi @ Jun 9 2011, 01:40 AM)
patch tu biasanya refer kt patch kecik & 1 pc

kalau beberapa pc digabung ni kita panggil 1 pack, since kita x anggap dia sebagai colors utk kelab, so kita panggil dia back pack.

lebe kurang gitu la.. :ph43r:

Kalau macam tu boleh panggil 'A Pack Of Choppersgarage Back Patch' :P .

Berapa RM ni?

prebetsabu - June 9, 2011 01:23 AM (GMT)
penat ju tulis harga situ


harga : RM100 termasuk name tag kain 2pcs . so sapa nak, masukkan nama dlm namelist dgn nama yg nk pakai pd name tag.


hasnol baca ngn lutut? :ph43r:






















*bukan selalu dapat peluang nak kenkan si hasnol ni wakakakakakakkak

antulaparbalikpagi - June 9, 2011 01:29 AM (GMT)
NAMELIST :
CENTRAL
1. antulaparbalikpagi - (hungryghost) - 1pcs
2.
3. prebetsabu - sebuah.
4.
5. bUd - ( bUd / Jeff ) - Seikat


SOUTHERN
1. amycold - 1pc
2.
3.

NORTHEN
1.
2.
3.

EAST COAST
1.
2.
3.

p/s: jeff, dulu tu harga awal. smlm aku pegi kecek punya kecek, dpt harga tu. kira ok la. tp kalu nko nk baya aku rm120 pun aku x marah.

hasnol baca pakai telinga. dia pinjam pengorek telinga yg edi beli kt siam tu


chopperSengkek - June 9, 2011 01:49 AM (GMT)
NAMELIST :
CENTRAL
1. antulaparbalikpagi - (hungryghost) - 1pcs
2.
3. prebetsabu - sebuah.
4.
5. bUd - ( bUd / Jeff ) - Seikat
6. Mr Yunus
7. TanSri

SOUTHERN
1. amycold - 1pc
2.
3.

NORTHEN
1.
2.
3.

EAST COAST
1.
2.
3.

hasnol - June 9, 2011 03:22 AM (GMT)
Amboi Prebetsabu ni.... Aku tak perasanlah, speed reading je tadi terlepas lak.. :P

Wahai tuan tanah,... aku dah ada back patch yang original tu, jadi aku nak beli yang tulisan 'Central' dengan 'Malaysia' berserta name tag (HASNOL) jer lah.. bolehkah? Berapakah duitnya? B)

antulaparbalikpagi - June 9, 2011 04:08 AM (GMT)
Itu rm35 sajer :ph43r:

prebetsabu - June 9, 2011 04:55 AM (GMT)
alamak bole ek beli pecah2...
x seragam la plak byk benauu versi huhu

patch lama yg bulat tu dah tampal kat vest lama, patch eh silap.. pack baru ni tampal kat vest baru... tuka2 pakai bila 1 dh busuk paing, pakai yg lg 1 haha

UNCLE K - June 11, 2011 03:46 AM (GMT)
1. antulaparbalikpagi - (hungryghost) - 1pcs
2.
3. prebetsabu - sebuah.
4.
5. bUd - ( bUd / Jeff ) - Seikat
6. Mr Yunus
7. TanSri

SOUTHERN
1. amycold - 1pc
2.
3.

NORTHEN
1.
2.
3.

EAST COAST
1. Uncle K
2. Queen Rozita
3.

Apa kata kalau perkataan GARAGE tu ikut font CHOPPERS tu, uncle rasa lagi kemas dan dibaca sekali. kalau macam sekarang ni seolah perkataan tu berbedza dan bukan nya satu. Ini cuma pandangan... what say you???


prebetsabu - June 11, 2011 08:20 AM (GMT)
uncle,
kalau x silap saya, font tu mmg sama mcm word choppers tu.. tp yg ju bg gambq ni just mockup je sbb actual patch lom siap.. gambaran awal.

UNCLE K - June 12, 2011 05:56 AM (GMT)

1. antulaparbalikpagi - (hungryghost) - 1pcs
2.
3. prebetsabu - sebuah.
4.
5. bUd - ( bUd / Jeff ) - Seikat
6. Mr Yunus
7. TanSri

SOUTHERN
1. amycold - 1pc
2.
3.

NORTHEN
1.
2.
3.

EAST COAST
1. Uncle K
2. Queen Rozita
3. Razzman


yustr8 - June 12, 2011 09:08 AM (GMT)
QUOTE (UNCLE K @ Jun 12 2011, 01:56 PM)
1. antulaparbalikpagi - (hungryghost) - 1pcs
2.
3. prebetsabu - sebuah.
4.
5. bUd - ( bUd / Jeff ) - Seikat
6. Mr Yunus
7. TanSri
8. Yus-cougar (name tag: yustr8) ~soklan: shah alam bike week bila??

SOUTHERN
1. amycold - 1pc
2.
3.

NORTHEN
1.
2.
3.

EAST COAST
1. Uncle K
2. Queen Rozita
3. Razzman

[B]

antulaparbalikpagi - June 14, 2011 01:04 AM (GMT)
UPDATE

CENTRAL
1. antulaparbalikpagi - (hungryghost) - 1pcs B)
2. epi - 1 B)
3. prebetsabu - sebuah.
4.
5. bUd - ( bUd / Jeff ) - Seikat
6. Mr Yunus
7. TanSri
8. Yus-cougar (name tag: yustr8)

SOUTHERN
1. amycold - 1pc B)
2.
3.

NORTHEN
1.
2.
3.

EAST COAST
1. Uncle K
2. Queen Rozita
3. Razzman



B) = paid. yg len sila buat paiment secepat yg mungkin. tq

antulaparbalikpagi - June 14, 2011 01:07 AM (GMT)
QUOTE (antulaparbalikpagi @ Jun 14 2011, 01:04 AM)

5. bUd - ( bUd / Jeff ) - Seikat <----





nko nk buh nama apa ni? bud or bud/jeff or jeff?? :angry:

bUd_StrAngeR - June 14, 2011 04:14 AM (GMT)
QUOTE (antulaparbalikpagi @ Jun 14 2011, 09:07 AM)
QUOTE (antulaparbalikpagi @ Jun 14 2011, 01:04 AM)

5. bUd - ( bUd / Jeff ) - Seikat <----





nko nk buh nama apa ni? bud or bud/jeff or jeff?? :angry:

Esok aku mai bagi keputusan...Wahyu belum seru lagi nie... :blink:

elkay_lee - June 14, 2011 08:26 AM (GMT)
UPDATE

CENTRAL
1. antulaparbalikpagi - (hungryghost) - 1pcs
2. epi - 1
3. prebetsabu - sebuah.
4.
5. bUd - ( bUd / Jeff ) - Seikat
6. Mr Yunus
7. TanSri
8. Yus-cougar (name tag: yustr8)
9. elkay lee

SOUTHERN
1. amycold - 1pc
2.
3.

NORTHEN
1.
2.
3.

EAST COAST
1. Uncle K
2. Queen Rozita
3. Razzman

antulaparbalikpagi - June 15, 2011 04:12 PM (GMT)
UPDATE 15 Jun 2011

CENTRAL
1. antulaparbalikpagi - (hungryghost) - 1pcs B)
2. epi - 1 B)
3. prebetsabu - sebuah. B)
4. elkay lee - 1
5. bUd - ( bUd / Jeff ) - Seikat
6. Mr Yunus
7. TanSri
8. Yus-cougar (name tag: yustr8)

SOUTHERN
1. amycold - 1pc B)
2.
3.

NORTHEN
1.
2.
3.

EAST COAST
1. Uncle K B)
2. Queen Rozita
3. Razzman



B) = paid. yg len sila buat paiment secepat yg mungkin. tq

am_lowrider - June 16, 2011 03:10 PM (GMT)
tömpang lalu...
Saiz pokcik ada ke?
XXXXX
:-)

antulaparbalikpagi - June 16, 2011 05:54 PM (GMT)
yg ni satu saiz je am
nko kena beli vest sendiri

jgn buh kt vest mancing sudahhh :lol:

chopperSengkek - June 17, 2011 12:12 AM (GMT)
QUOTE (antulaparbalikpagi @ Jun 17 2011, 01:54 AM)
jgn buh kt vest mancing sudahhh :lol:

oit!!! tak bleh ke??? :blink:

am_lowrider - June 17, 2011 02:06 AM (GMT)
QUOTE (chopperSengkek @ Jun 17 2011, 12:12 AM)
QUOTE (antulaparbalikpagi @ Jun 17 2011, 01:54 AM)
jgn buh kt vest mancing sudahhh  :lol:

oit!!! tak bleh ke??? :blink:

aik, cam tau tau je hahaha

ok, kalo camtu haku nak logo dia nant haku p jait kat kedai boss.

prebetsabu - June 17, 2011 04:00 AM (GMT)
QUOTE (am_lowrider @ Jun 17 2011, 10:06 AM)
QUOTE (chopperSengkek @ Jun 17 2011, 12:12 AM)
QUOTE (antulaparbalikpagi @ Jun 17 2011, 01:54 AM)
jgn buh kt vest mancing sudahhh  :lol:

oit!!! tak bleh ke??? :blink:

aik, cam tau tau je hahaha

ok, kalo camtu haku nak logo dia nant haku p jait kat kedai boss.

jahit aku punya gk am!

hasnol - June 17, 2011 04:35 AM (GMT)
Second order bile boleh tempah ni? Hu..hu.. :(

prebetsabu - June 17, 2011 05:09 AM (GMT)
takde seken order.. limited edition.. rare item.. collectors' item nih.. wakakaka.... :ph43r:

mau? nnti aku jual kat ko aku punya tu.. rm200 :ph43r: :ph43r: kekekekekke

am_lowrider - June 17, 2011 06:59 AM (GMT)
QUOTE (prebetsabu @ Jun 17 2011, 05:09 AM)
takde seken order.. limited edition.. rare item.. collectors' item nih.. wakakaka.... :ph43r:

mau? nnti aku jual kat ko aku punya tu.. rm200 :ph43r: :ph43r: kekekekekke

wo ho ho, makap 2x muhehehe

anakpintar - June 21, 2011 04:01 PM (GMT)
QUOTE (antulaparbalikpagi @ Jun 16 2011, 12:12 AM)
UPDATE 15 Jun 2011

CENTRAL
1. antulaparbalikpagi - (hungryghost) - 1pcs B)
2. epi - 1 B)
3. prebetsabu - sebuah. B)
4. elkay lee - 1
5. bUd - ( bUd / Jeff ) - Seikat
6. Mr Yunus
7. TanSri
8. Yus-cougar (name tag: yustr8)

SOUTHERN
1. amycold - 1pc B)
2.
3.

NORTHEN
1.
2.
3.

EAST COAST
1. Uncle K B)
2. Queen Rozita
3. Razzman



B) = paid. yg len sila buat paiment secepat yg mungkin. tq

:P teman nak ngodar sekepin....ataih nama @p. Nak Northern side ler...ish...ish...ish...nothen pun buleh ler....
Bayaran buleh bayor ansuran 10 bulan ker tuan presiden... :ph43r:

antulaparbalikpagi - June 22, 2011 03:22 AM (GMT)
Bule.

Lps 10 bulan sila mari amek :ph43r:

antulaparbalikpagi - June 28, 2011 01:32 AM (GMT)
user posted image

seperti yg anda lihat, back pack yg macho ini dh siap

sapa yg dh baya, bule mari collect kt kedai aku

anda dijamin kacak bergaya memakainya ke party red garage sabtu ni nanti

B)

chopperSengkek - June 28, 2011 01:39 AM (GMT)
termasuk pakej jahit skali ke??? :ph43r:

antulaparbalikpagi - June 28, 2011 01:40 AM (GMT)
pakej jahit pun ada.
bwk mari vest anda sekali :ph43r:

sapa yg takde vest & berminat nk beli vest
ada 2 lai je lg dlm stok aku
murah2 aje

hasnol - July 1, 2011 06:47 AM (GMT)
Geng, mau tanya, itu tampal patch ada dia punya undang2 ka? Macam kat bawah ni boleh pakai ka? :P

user posted image

user posted image

antulaparbalikpagi - July 3, 2011 04:16 PM (GMT)
wah! :o

hasnol join bandidos??

mohdaidyl - July 6, 2011 04:36 AM (GMT)
Kalu saiz saya ada tak?


3XL?






:D

antulaparbalikpagi - July 6, 2011 09:46 AM (GMT)
Vest kena beli sendiri le dik oi

bUd_StrAngeR - July 7, 2011 12:54 AM (GMT)
Hasnol, anda sangat teliti yer...Sampai nak pasang pacth pon kena ikut standard..Seperti mana anda ketahui, CG adalah community..Jadi kita tidak perlu ikut sangat kot itu standard..Nanti kita bergaduh sesama jer... :ph43r: :ph43r:

Eddyz - July 7, 2011 05:11 AM (GMT)
ikut ke biasaan jer...........jgn letak kat jaket memancing, jaket kameraman, jaket keselamatan atau jaket biru(polis) udah laaaa :lol: :lol:




* Hosted for free by zIFBoards