View Full Version: KABURATOR OEM

Choppersgarage > Bikers Garage > KABURATOR OEM


Title: KABURATOR OEM


zawawi - January 13, 2011 11:36 PM (GMT)
Aku semalam outstation KL. Pastu jalan2 ke NKS cari kaburator, tauke situ bagi aku dua jenis kaburator.
1. OEM Carb-RM400. Katanya ori malaysia punye
2. JAPAN Ori Carb- Yang ni totally imported from japan.

Aku dah tengok barang, nak amik terus risau kena kencing. So sape penah beli ini carb di NKS, or any Comment..Tauke tu cakap dah jual banyak n xde masalah...

TQVM

penunggu - January 14, 2011 01:28 AM (GMT)
just nak ingat kan yg ori punye jual dekat modenas harge RM 700-800 lebih kurang..

so kalau yg kat nks punye ori tuh harge lebih kurang aje baik amik kat modenas..adalah lebih baik

glacius_25150 - January 15, 2011 09:47 AM (GMT)
seconded!

fadly98 - January 22, 2011 12:04 PM (GMT)
kawan amek ori modenas RM500. tp lupa dah tahun brapa. ride sedap nyum2. zamawi, sherry leh tlg cari pintu belakang modenas. haritu dia kata dia leh tlg cari klu nak.

zawawi - June 23, 2011 04:57 AM (GMT)
Dah beli carb Ori from NKS motorsports..Rege RM400.00
Timing ok..test ride pon ok..tapi macam ade bunyi something pada block..macam bunyi timing chain jer..dari dulu pon ada bunyi dah..

Set GPS....Test guna ekzos standard..dapat top speed 106kmh..
Set GPS..Text Guna Aftermarket Ekzos dapat Top Speed 143 Kmh...nak test lagi 1-2 minggu ni...tempat test Lebuh Raya Pantai timur..hehe

Masalah skrg susah nak start..bunyi pada starter relay..tolak hidup..tapi kadang2 start hidup pulak..pening2..

chopperSengkek - June 24, 2011 12:26 AM (GMT)
QUOTE (zawawi @ Jun 23 2011, 12:57 PM)
Masalah skrg susah nak start..bunyi pada starter relay..tolak hidup..tapi kadang2 start hidup pulak..pening2..

carbon starter... :)

NoX - June 30, 2011 02:10 AM (GMT)
QUOTE (fadly98 @ Jan 22 2011, 08:04 PM)
kawan amek ori modenas RM500. tp lupa dah tahun brapa. ride sedap nyum2. zamawi, sherry leh tlg cari pintu belakang modenas. haritu dia kata dia leh tlg cari klu nak.

salam bro...
aku nak carik carb jgk ni... jaguh aku dah semput2 dah... antar bengkel kata carb dah mampus...

penunggu - June 30, 2011 07:01 AM (GMT)
QUOTE (NoX @ Jun 30 2011, 10:10 AM)
QUOTE (fadly98 @ Jan 22 2011, 08:04 PM)
kawan amek ori modenas RM500. tp lupa dah tahun brapa. ride sedap nyum2. zamawi, sherry leh tlg cari pintu belakang modenas. haritu dia kata dia leh tlg cari klu nak.

salam bro...
aku nak carik carb jgk ni... jaguh aku dah semput2 dah... antar bengkel kata carb dah mampus...

nox,

ko pakai carb aper? ori ker?kalu ori ko punye manigfold tuh yg dah bocor.tukar yg tuh ajer lagi murah...kalu x ko tampal ajer dgn gam epoxy.

bengkel tuh cakap carb dah mampus?...

<_<

EricTeh - July 10, 2011 07:51 AM (GMT)
QUOTE (penunggu @ Jun 30 2011, 03:01 PM)
QUOTE (NoX @ Jun 30 2011, 10:10 AM)
QUOTE (fadly98 @ Jan 22 2011, 08:04 PM)
kawan amek ori modenas RM500. tp lupa dah tahun brapa. ride sedap nyum2. zamawi, sherry leh tlg cari pintu belakang modenas. haritu dia kata dia leh tlg cari klu nak.

salam bro...
aku nak carik carb jgk ni... jaguh aku dah semput2 dah... antar bengkel kata carb dah mampus...

nox,

ko pakai carb aper? ori ker?kalu ori ko punye manigfold tuh yg dah bocor.tukar yg tuh ajer lagi murah...kalu x ko tampal ajer dgn gam epoxy.

bengkel tuh cakap carb dah mampus?...

<_<

Betul2 bro~~ dulu i gi garaje motor lain pun.. dia org kasi i tau carbon sudah mampus!! tapi.. carb kita tak mungkin mampos~~ cuma ia dah kotor ke atau dah bocor.. gi bagi carb punya EXPERT modified sikit.. jaguh u boleh TERBANG!! hahaha.. i pun ada kes sama cam u dulu. tapi selepas modify!! seh!! boleh 120km/h kat highway bro~~ selepas tukar eksos kereta!! dan pakai minyak 97 boleh gi sampai 140km/h!!! hehehe...

techman - July 11, 2011 12:01 AM (GMT)
Do standard 'main'tenance dulu.

- no mods needed if all system still at standard. Any changes to compression ratio need to have ur system retuned.





* Hosted for free by InvisionFree