View Full Version: Orange's

Choppersgarage > My Baby (your bike of course!!) > Orange's


Title: Orange's


srs_syndicate019 - April 20, 2010 08:42 AM (GMT)
my bike...Orange..
Diharap otai-otai dalam forum ni dpt memberikan pandangan utk memperindahkan Orange kawe ni...jasa kalian semua akan ku kenang... B)

A) user posted image


B) user posted image

C) user posted image

D) user posted image

E) user posted image

F) user posted image

G) user posted image

chopperSengkek - April 20, 2010 08:51 AM (GMT)
wah..kemas...cun... ini mcm nak ikut bagger style je :)...thumbs up :)

Azroy - April 20, 2010 09:02 AM (GMT)
Benda pertama aku nak komen,
Moto ko kaler BRONZE,bukan kaler OREN.....
Sekian mekasih :D

175J Da Virus - April 20, 2010 09:05 AM (GMT)
QUOTE (Azroy @ Apr 20 2010, 04:02 PM)
Benda pertama aku nak komen,
Moto ko kaler BRONZE,bukan kaler OREN.....
Sekian mekasih :D

bro srs_syndicate019...
jgn kecik hati dgn si Azroy..walaupun mulut dia macam longkang..tapi hati dia baik heheheh :lol: ]
Roy jgn mare hah..nanti kene jual....ehhh helmet fullface MHR ko tu jual gan aku RM***..buleh??

srs_syndicate019 - April 20, 2010 09:08 AM (GMT)
bronze ke?aku tgk kaler oren.... :blink:

bUd_StrAngeR - April 20, 2010 09:22 AM (GMT)
user posted image

Bro, mcm mne kasi up itu triple T??
Patut lah xketara up tank..

175J Da Virus - April 20, 2010 09:39 AM (GMT)
daripada gambar2 tersebut boleh dikatakan bahawa bro punye motor lebih bersifat 'classic cruiser' dan ianya (jaguh) sememangnya sebuah jentera EZrider yang bersifat 'cruiser'...cuma ada beberapa perubahan yang dapat dilihat selain daripada warna adalah pemasangan aksesori pada motor tersebut. Adakah bro minat dgn gaya ini? jika ya, teruskan.....cuma cadangan saya agar motor bro itu ditimbulkan dengan gayanya yg tersendiri,maksud saya,cuba ubah (custom) dgn lebih kreatif lagi (mengikut konsep/tema),sbb bagi saya motor bro masih lagi 90% kelihatan Jaguh Ori (stok bike!)...Untuk pengetahuan bro, CG adalah tempat dimana lahirnya keunikkan sesebuah motorsikal custom (selain daripada kwn2)..di mana ramai Otai2 yang berpengalaman yang boleh membantu bro jika memperlukan...

Apapun...statement di atas HANYALAH pandangan peribadi saya semata2..sesungguhnya saya tidak berkelayakan untuk mengkritik mahupun memuji mengenai motor bro itu..sekadar berkongsi minat (passion) yang sama (mungkin) dalam arena 'Custom Bike' ini terutama di CG...

Bagi saya pengubahsuaian (custom) motorsikal,perlunya ada minat,pengetahuan (idea dan ilmu),keupayaan (duit) dan juga kemahuan,barulah apa yang dihajati dapat direalisasikan....Asasnya sesebuah motorsikal custom mempunyai ciri-ciri keunikkannya yang tersendiri yang boleh membuat pemiliknya bangga memilikinya~Percayalah satu hari nanti bro akan merasa nikmatnya bermotosikal bukan hanya untuk tunggangan tetapi untuk memperlihatkan kreativiti seni dan kepuasan diri...Insyaallah.... ;)

popeye - April 20, 2010 11:05 AM (GMT)
QUOTE (bUd_StrAngeR @ Apr 20 2010, 09:22 AM)
user posted image

Bro, mcm mne kasi up itu triple T??
Patut lah xketara up tank..

betul tuh yang menarik betul minat aku kat motot nie ialah macam mana dia naikkan triple T tuh....mmg mengancam kalau nak buat old school bobber cam geng jepun buat....

srs_syndicate019 - April 20, 2010 12:26 PM (GMT)
QUOTE (175J Da Virus @ Apr 20 2010, 05:39 PM)
daripada gambar2 tersebut boleh dikatakan bahawa bro punye motor lebih bersifat 'classic cruiser' dan ianya (jaguh) sememangnya sebuah jentera EZrider yang bersifat 'cruiser'...cuma ada beberapa perubahan yang dapat dilihat selain daripada warna adalah pemasangan aksesori pada motor tersebut. Adakah bro minat dgn gaya ini? jika ya, teruskan.....cuma cadangan saya agar motor bro itu ditimbulkan dengan gayanya yg tersendiri,maksud saya,cuba ubah (custom) dgn lebih kreatif lagi (mengikut konsep/tema),sbb bagi saya motor bro masih lagi 90% kelihatan Jaguh Ori (stok bike!)...Untuk pengetahuan bro, CG adalah tempat dimana lahirnya keunikkan sesebuah motorsikal custom (selain daripada kwn2)..di mana ramai Otai2 yang berpengalaman yang boleh membantu bro jika memperlukan...

Apapun...statement di atas HANYALAH pandangan peribadi saya semata2..sesungguhnya saya tidak berkelayakan untuk mengkritik mahupun memuji mengenai motor bro itu..sekadar berkongsi minat (passion) yang sama (mungkin) dalam arena 'Custom Bike' ini terutama di CG...

Bagi saya pengubahsuaian (custom) motorsikal,perlunya ada minat,pengetahuan (idea dan ilmu),keupayaan (duit) dan juga kemahuan,barulah apa yang dihajati dapat direalisasikan....Asasnya sesebuah motorsikal custom mempunyai ciri-ciri keunikkannya yang tersendiri yang boleh membuat pemiliknya bangga memilikinya~Percayalah satu hari nanti bro akan merasa nikmatnya bermotosikal bukan hanya untuk tunggangan tetapi untuk memperlihatkan kreativiti seni dan kepuasan diri...Insyaallah.... ;)

kawe amat2 hargai pandangan drpd bro virus ni...cume kalau tidak keberatan ,ape tema/konsep yang bro boleh cadangkan?bagi kawe,kawe memang berminat dgn Custom Bike ni cuma ilmu pengetahuan psl Custom Bike ni takde..(zero! :unsure: )

*kawe budak baru belajar tentang Custom Bike,kalau salah kite sama2 konvoi... :lol:

srs_syndicate019 - April 20, 2010 12:29 PM (GMT)
QUOTE (bUd_StrAngeR @ Apr 20 2010, 05:22 PM)
user posted image

Bro, mcm mne kasi up itu triple T??
Patut lah xketara up tank..

kawe tak tahu menahu ape tu Triple T nih..menatang ape itu? semua yang tuan2 lihat pada moto kawe ni adalah hasil karya owner asal..Encik Sheikh Amir dari Mentakab..(tolong promote sket.. :) ) so,kawe tak boleh nak explain mcmane dan bagaimane ia boleh jadi gitu...

175J Da Virus - April 20, 2010 02:04 PM (GMT)
QUOTE (srs_syndicate019 @ Apr 20 2010, 07:26 PM)

kawe amat2 hargai pandangan drpd bro virus ni...cume kalau tidak keberatan ,ape tema/konsep yang bro boleh cadangkan?bagi kawe,kawe memang berminat dgn Custom Bike ni cuma ilmu pengetahuan psl Custom Bike ni takde..(zero! :unsure: )

*kawe budak baru belajar tentang Custom Bike,kalau salah kite sama2 konvoi... :lol:

bro boleh refer projek2 kawan2 di thread My Baby yang terdahulu sebagai rujukan...

dari segi konsep bro boleh cari style2 yang sesuai dgn jiwa bro, contohnya..

1. Bobber
2. Cafe Racer
3. Bratstyle
4. Old School
dan lain2..spt street fighter chopper...drag chopper......

Azroy - April 20, 2010 02:12 PM (GMT)
QUOTE (175J Da Virus @ Apr 20 2010, 05:05 PM)
QUOTE (Azroy @ Apr 20 2010, 04:02 PM)
Benda pertama aku nak komen,
Moto ko kaler BRONZE,bukan kaler OREN.....
Sekian mekasih :D

bro srs_syndicate019...
jgn kecik hati dgn si Azroy..walaupun mulut dia macam longkang..tapi hati dia baik heheheh :lol: ]
Roy jgn mare hah..nanti kene jual....ehhh helmet fullface MHR ko tu jual gan aku RM***..buleh??

Napi,

kalau ko ke Kuala Lumpur atau utara...
tolong lalu highway lekas ok atau masuk hiway KLIA..

ko lalu je Putra Mahkota,
aku bakar moto ko <_<

BTW,Helmet Flip Up Full Face tu aku tak pakai dah,
ada berabuk bawah kerusi :rolleyes:
____________________________________________________________________

motor ko ni konsep Bagger(pasal ada 2 beg)
kalau konsep Bag(ada satu beg)
kalau banyak bag dia panggil baggest

175J Da Virus - April 20, 2010 02:33 PM (GMT)
QUOTE (Azroy @ Apr 20 2010, 09:12 PM)
QUOTE (175J Da Virus @ Apr 20 2010, 05:05 PM)
QUOTE (Azroy @ Apr 20 2010, 04:02 PM)
Benda pertama aku nak komen,
Moto ko kaler BRONZE,bukan kaler OREN.....
Sekian mekasih :D

bro srs_syndicate019...
jgn kecik hati dgn si Azroy..walaupun mulut dia macam longkang..tapi hati dia baik heheheh :lol: ]
Roy jgn mare hah..nanti kene jual....ehhh helmet fullface MHR ko tu jual gan aku RM***..buleh??

Napi,

kalau ko ke Kuala Lumpur atau utara...
tolong lalu highway lekas ok atau masuk hiway KLIA..

ko lalu je Putra Mahkota,
aku bakar moto ko <_<

BTW,Helmet Flip Up Full Face tu aku tak pakai dah,
ada berabuk bawah kerusi :rolleyes:
____________________________________________________________________

motor ko ni konsep Bagger(pasal ada 2 beg)
kalau konsep Bag(ada satu beg)
kalau banyak bag dia panggil baggest

hahaha mcm siortttt... <_<

weiii helmet tu tolak gan aku la...PM aku rege dia.... :lol:

chopperSengkek - April 21, 2010 12:44 AM (GMT)
oit..oit... nak jual beli helmet, gi citer kat thread jualan lansung... <_< ...

cikgu...for beginner..da kire ok dah ni.... bila join CG lama2 nanti, tau la ape yg tak berkenan yg ade pada motor cikgu tu... nasib baik lagi, antu custom sudah rasuk dlm jiwa...abis la motor tu terbarai & berubah nanti :)...

anyway....better pilih mane style yg cikgu minat sebenor2nye yeob... :lol:

175J Da Virus - April 21, 2010 01:27 AM (GMT)
QUOTE (chopperSengkek @ Apr 21 2010, 07:44 AM)
oit..oit... nak jual beli helmet, gi citer kat thread jualan lansung... <_< ...

cikgu...for beginner..da kire ok dah ni.... bila join CG lama2 nanti, tau la ape yg tak berkenan yg ade pada motor cikgu tu... nasib baik lagi, antu custom sudah rasuk dlm jiwa...abis la motor tu terbarai & berubah nanti :)...

anyway....better pilih mane style yg cikgu minat sebenor2nye yeob... :lol:

wakakaka... :lol:

pakcikown - April 21, 2010 03:02 AM (GMT)
bersih nya moto....

srs_syndicate019 - April 21, 2010 06:52 AM (GMT)
QUOTE (175J Da Virus @ Apr 21 2010, 09:27 AM)
QUOTE (chopperSengkek @ Apr 21 2010, 07:44 AM)
oit..oit... nak jual beli helmet, gi citer kat thread jualan lansung... <_< ...

cikgu...for beginner..da kire ok dah ni.... bila join CG lama2 nanti, tau la ape yg tak berkenan yg ade pada motor cikgu tu... nasib baik lagi, antu custom sudah rasuk dlm jiwa...abis la motor tu terbarai & berubah nanti :)...

anyway....better pilih mane style yg cikgu minat sebenor2nye yeob... :lol:

wakakaka... :lol:

oic...nt le bile ade ms free sket kawe mentelaah Custom Bike dlm thread My Baby tu...thank you bro... :)


tekno - April 21, 2010 07:01 AM (GMT)
weaw ~~ nice !!!

elkay_lee - April 21, 2010 11:03 AM (GMT)
clean cut... nerdy look.. sesuai la tu.. takyah custom lah.. B)

chopperSengkek - April 22, 2010 12:40 AM (GMT)
QUOTE (elkay_lee @ Apr 21 2010, 07:03 PM)
clean cut... nerdy look.. sesuai la tu.. takyah custom lah.. B)

haip..... jgn tak potong... :P

techman - April 22, 2010 02:59 PM (GMT)
ok..la tu ...banyak jugak barang dah lain,,, sayang impact kurang ,,,

selamat datang to cg again,,, confirm..sooner or later... akan berubah !!!! yg penting hati mau cekal!!!

btw-- yg ni lebih kepada daily ride atau???

srs_syndicate019 - April 23, 2010 05:53 AM (GMT)
QUOTE (techman @ Apr 22 2010, 10:59 PM)
ok..la tu ...banyak jugak barang dah lain,,, sayang impact kurang ,,,

selamat datang to cg again,,, confirm..sooner or later... akan berubah !!!! yg penting hati mau cekal!!!

btw-- yg ni lebih kepada daily ride atau???

ya...moto ni lebih pada daily ride...redah kabus pagi utk ke tmpt keje... B)
ape maksud 'impak kurang' tu?

elkay_lee - April 24, 2010 05:09 AM (GMT)
impak kurang adalah bahasa sopan..

bahasa tak sopannya... tak lawa langsung! :lol:

(aku menyongsangkan stetmen tekmen!)

srs_syndicate019 - April 24, 2010 06:32 AM (GMT)
QUOTE (elkay_lee @ Apr 24 2010, 01:09 PM)
impak kurang adalah bahasa sopan..

bahasa tak sopannya... tak lawa langsung! :lol:

(aku menyongsangkan stetmen tekmen!)

cis...!!

byron - April 25, 2010 01:56 PM (GMT)
aku nk tambah lagi pasal konsep moto...
kalau beg tu besar..dia panggil
BAGASI (beg plus gergasi=bagasi) :lol:

175J Da Virus - April 25, 2010 01:57 PM (GMT)
QUOTE (byron @ Apr 25 2010, 08:56 PM)
aku nk tambah lagi pasal konsep moto...
kalau beg tu besar..dia panggil
BAGASI (beg plus gergasi=bagasi) :lol:

tema baru..gud byron....konsep BAGASI...haaha :lol:

Azroy - April 25, 2010 03:16 PM (GMT)
kalau nak bang Avon leh call Ray Locos :D

elkay_lee - April 25, 2010 05:06 PM (GMT)
apa kena mengena? :blink:

deadliersaucer - April 25, 2010 05:43 PM (GMT)
user posted image

srs_syndicate019 - June 25, 2010 04:34 PM (GMT)
sama2 nantikan kemunculan Orange II... B)

Azroy - June 25, 2010 11:53 PM (GMT)
Orange juice :D

elkay_lee - June 26, 2010 01:30 AM (GMT)
QUOTE (srs_syndicate019 @ Jun 26 2010, 12:34 AM)
sama2 nantikan kemunculan Orange II... B)

user posted image mananya?

chopperSengkek - June 26, 2010 03:08 PM (GMT)
QUOTE (elkay_lee @ Jun 26 2010, 09:30 AM)
QUOTE (srs_syndicate019 @ Jun 26 2010, 12:34 AM)
sama2 nantikan kemunculan Orange II... B)

user posted image mananya?

tgh perah... :ph43r:

srs_syndicate019 - June 26, 2010 04:38 PM (GMT)
a'a...tgh perah...bawak byk bersabor la bos.... B)

pakcikown - June 26, 2010 05:06 PM (GMT)
perah le bnyk2...ramai yg nk minum presh oren.

srs_syndicate019 - June 28, 2010 02:09 PM (GMT)
i'm cumming....i'm cumming...oh yeah.... B) ..end of this week kawe upload pic...tq to all CG member for ur support...

elkay_lee - June 28, 2010 03:22 PM (GMT)
user posted image




* Hosted for free by InvisionFree