View Full Version: Nak modify motor ler...

Choppersgarage > Modification > Nak modify motor ler...


Title: Nak modify motor ler...


glacius_25150 - September 13, 2009 05:42 AM (GMT)
Nak mintak tukun2 tlg bg idea tok meng'modify' kan lg moto ku.. keadaan skrg tak kemas nak2 bahagian wiring, wiring silinder box(bwh seat), seat, ngan mudguard belakang...

nih gambar recent and tak recent sgt..
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image

more pics at topic New Drag in Production..

kalo blh tlg la tukun2 sekalian tunjuk contoh pic tok mod n kalo advance lg bg probable cost..

TQ..

chopperSengkek - September 13, 2009 05:57 AM (GMT)
bro main main drag style ke??? fork depan tu mcm tinggi je?? taruk extension ke???


glacius_25150 - September 13, 2009 06:02 AM (GMT)
yg atas skali jer takde extension. yg lain tuh gmbr lame mase extension tak buka lg.. nmpk tggi sbb pakai handle clip 4". mase tuh tak jumpe clip yg rendah.

Eddyz - September 13, 2009 07:50 AM (GMT)
modd tank jer.........baru nampak complete.....

bUd_StrAngeR - September 14, 2009 12:52 AM (GMT)
Saya setuju dgn pendapat eddy...
Itu kotak bikin besar ckit r...Nampak ROMPONG sgt bwh seat 2...
Tang seat tu kasi lagi nipis....

Nyum2......

fadly98 - September 14, 2009 02:56 AM (GMT)
glacious,aku bajet bulan 12 nak ke Ju Garage....ko pollow skali ler...

glacius_25150 - September 14, 2009 07:48 AM (GMT)
lame lg tuh... tak sempat kite nak wat tok kl bike fest nnt. aku cadang nak pg tempat awie cadang arituh. kat sherryspeed dkat shell seri menanti on the way the shahputra. meh r skali. nak g anta sblm raye nih. amik pas rayer... amacam? :rolleyes:

antulaparbalikpagi - September 14, 2009 07:52 AM (GMT)
habis tu, pomen tu x payah raya ke? :ph43r:

chopperSengkek - September 14, 2009 07:53 AM (GMT)
QUOTE (antulaparbalikpagi @ Sep 14 2009, 03:52 PM)
habis tu, pomen tu x payah raya ke? :ph43r:

takpe...pomen dia anturaya :ph43r: :ph43r: :ph43r:

fadly98 - September 14, 2009 08:22 AM (GMT)
aku xpe sbb skrg moto ok....cuma customize nnt nak mintak buah idea JU....tank pun ada lg bersawang kt umah JU..... :lol:

zawawi - September 15, 2009 04:01 AM (GMT)
Nanti ko nak hantar motor repair sana ko sms aku..kalu ada free aku follow jer.. Dia bleh repair je...kalu nak custom better ko hantar ke Juliana :lol: :lol: :lol: ..
Pomen tu kalu nak touch up sikit2 tu bleh ler...

Then satu lagi ko jgn harap sgt pomen tu terlampau best..cuma so far dia repair enjin aku ok jer..

antulaparbalikpagi - September 15, 2009 09:17 AM (GMT)
ooo, mcm tu ke Juwie?

br mak taw, nyaaaaahh.. :lol:

fadly98 - September 15, 2009 12:33 PM (GMT)
QUOTE (antulaparbalikpagi @ Sep 15 2009, 05:17 PM)
ooo, mcm tu ke Juwie?

br mak taw, nyaaaaahh.. :lol:

kihkihkih......

Azroy - September 15, 2009 01:03 PM (GMT)
QUOTE (antulaparbalikpagi @ Sep 15 2009, 05:17 PM)
ooo, mcm tu ke Juwie?

br mak taw, nyaaaaahh.. :lol:

ni la akibatnya overdose koew tiaw bapok <_<

glacius_25150 - September 16, 2009 09:22 AM (GMT)
QUOTE (antulaparbalikpagi @ Sep 15 2009, 05:17 PM)
ooo, mcm tu ke Juwie?

br mak taw, nyaaaaahh.. :lol:

eh, sejak bile juliana jd mak nyaaaaaah? hehe.. jgn mare yer abg manis...

glacius_25150 - September 16, 2009 09:24 AM (GMT)
brek belakang moto aku dah lock! takleh nak gerak moto lgsg.. geram btol!

fadly98 - September 16, 2009 12:15 PM (GMT)
QUOTE (glacius_25150 @ Sep 16 2009, 05:24 PM)
brek belakang moto aku dah lock! takleh nak gerak moto lgsg.. geram btol!

pump lekat tu.......minyak ada ke...ada leaking ker....

pojee - September 16, 2009 03:58 PM (GMT)
QUOTE (glacius_25150 @ Sep 16 2009, 05:22 PM)
QUOTE (antulaparbalikpagi @ Sep 15 2009, 05:17 PM)
ooo, mcm tu ke Juwie?

br mak taw, nyaaaaahh..  :lol:

eh, sejak bile juliana jd mak nyaaaaaah? hehe.. jgn mare yer abg manis...

:huh: BAHAYA DEPA DAH TUKAQ NAMA EMMMM :unsure:

glacius_25150 - September 16, 2009 04:09 PM (GMT)
QUOTE (fadly98 @ Sep 16 2009, 08:15 PM)
QUOTE (glacius_25150 @ Sep 16 2009, 05:24 PM)
brek belakang moto aku dah lock! takleh nak gerak moto lgsg.. geram btol!

pump lekat tu.......minyak ada ke...ada leaking ker....

ada minyak. mgkin pump lekat kot. tak pon dah rosak. aku gne pump 125z jer tuh. nak cr pump cbr ori makan pasir aku. aritu nak tuka brake pad cbr jer pon dah dkt 200. tokey tuh rekemen 125z. nasib baik tak muat. padahal rm18 jr. las2 ade cr yg local tp ori, dkt 70. bolehla dr pakai yg 200 punyer. esk aku anta bengkel kat indera mahkota belakang restoran rahmat tuh.

insenior - September 8, 2011 05:42 PM (GMT)
QUOTE (glacius_25150 @ Sep 13 2009, 01:42 PM)
Nak mintak tukun2 tlg bg idea tok meng'modify' kan lg moto ku.. keadaan skrg tak kemas nak2 bahagian wiring, wiring silinder box(bwh seat), seat, ngan mudguard belakang...

nih gambar recent and tak recent sgt..
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image

more pics at topic New Drag in Production..

kalo blh tlg la tukun2 sekalian tunjuk contoh pic tok mod n kalo advance lg bg probable cost..

TQ..

salam,
nak tanya ni.....
tayar depan tue berapa sais dia.....
klu nak beli berapa harga
apa nama tayar tu....




* Hosted for free by zIFBoards