View Full Version: Cadangan BODOH! 60kmsj

Choppersgarage > Law & Enforcement > Cadangan BODOH! 60kmsj

Pages: [1] 2

Title: Cadangan BODOH! 60kmsj


triplesaber - September 13, 2008 06:48 AM (GMT)
JKJR perkenal Had Laju Peringatan 60kmj kepada penunggang motosikal

KUALA LUMPUR 12 Sept. (Utusan Malaysia) - Jabatan Keselamatan Jalan Raya (JKJR) mencadangkan satu had laju peringatan diwujudkan supaya penunggang motosikal berkuasa 250cc ke bawah tidak menunggang pada kelajuan melebihi 60 kilometer sejam. - Masak la, macam jalan kaki la kita pah ni
Ketua Pengarah JKJR, Datuk Sureet Singh berkata, cadangan had laju tersebut adalah sebagai peringatan kerana para penunggang motosikal berisiko mendapat kecederaan parah atau maut sekiranya berlaku kemalangan pada kelajuan yang tinggi.
“Risiko untuk mendapat kecederaan sehingga mengakibatkan kematian dapat dikurangkan pada kelajuan 60kmj kerana penunggang masih mampu untuk mengawal kenderaan jika berlaku kecemasan.
“Impak terhadap kenderaan adalah lebih rendah jika kenderaan ditunggang pada kadar had laju tersebut dan secara tidak langsung ia mampu untuk menyelamatkan nyawa,” katanya pada sidang akhbar selepas merasmikan Kempen Peringatan Tali Pinggang Keledar dan Topi Keledar di Plaza Tol Gombak di sini hari ini.



BODOH!!

Tamau komen lebih, bulan posa..

geronggang - September 13, 2008 08:18 AM (GMT)
uiks? pasang talipinggang keledar belakang pon xselesai lagi ini bai mau cadang tunggang mutot 60kmj??? 60bsj ok la relevan, ini 60kmj look like paddling bicycle je ahaks :P

fadly98 - September 13, 2008 09:50 AM (GMT)
60km/j. Pukul berapa aku sampai opis! Kriss pun aku tibai sampai 130km/h.

matkeyz - September 13, 2008 11:54 AM (GMT)
jalan kaki pun kalu nak eksiden pun, parah jugak.. org gila je yg keluarkan kenyataan cam tu!! :angry:

fadly98 - September 13, 2008 12:13 PM (GMT)
org yg bagi cadangan ni sebenarnya dia x pernah naik motor. sepatutnya sebelum cakap refer dulu kt org ramai dengan buat research ke.

Jason - September 13, 2008 02:32 PM (GMT)
60 km/h lagi bahaya......
lambat sangat... kan disodok dari belakang...lagi parah.....

Kalau dari depan sempat lagi nak mengelak dan brek kecemasan...

Memang mamat tu komfom tak pernah naik motor....
sedap mulut je dia hentam.... :ph43r: :angry:

Apa kata kita ajak dia demo naik motor 60 km/h kat port klang (kawasan banyak trailer), terkencing jugak aku rasa mamat ni.....

airzack - September 13, 2008 03:11 PM (GMT)
memang bengong itu orang...bole buat statement mcm tu utk rider bwh 250cc?...hbis tu, rider yg pkai above 250cc diberi privilege utk ride selaju yg boleh ke?...dh nyanyuk teruk kot org tua tu...tak pun serban yg die pkai tu dh bagi brain damage kt kepale otak die dh kot...

daripada 60km/s, baik bagi 25km/s lagi bagus...just in case tetibe brake moto x b'fungsi...bole tahan ngn kaki... :lol: :lol: :lol: :lol:

Azroy - September 13, 2008 03:31 PM (GMT)
tolak lagi bagus..confirm tak eksiden

Lordbogon - September 13, 2008 04:26 PM (GMT)
bape laju? 60km/h? kepale hotak die.. :angry:

baik nek beskal aje <_<

xpun suro die usul kt palimen suro yg mane cc 250 below tu di tred in dgn yg bercc 250 above..sgale perbelanjaan tred in tu dtanggung oleh mangkok ni sendri..kite ni pakai aje..sapa maw rugi..ade bran?

so bro n sistah..get ready to ride da big bike..perghh (bayangkan yg mane skang nek muto expai akn btuka jd harley)

mcm eklan mawi n sindarela..mawi kate: u hope my dear..u hope.. :lol:

pakcikown - September 14, 2008 02:19 AM (GMT)
sabar...sabar..... lps ni kita mod moto kaw2 kasi berat..taruk eksesori bnyk2 kasi sarat..tayar blkg pakai saiz 280..dpn 180..moto antar kt ju bikin jadi tough.guna besi tebal2. nnti bila bwk throtel dh abis pulas, moto boleh gi 60km/j je.

elkay_lee - September 14, 2008 02:44 AM (GMT)
dulu helmat! ni speed plak?!
eh bangang lah benggali tu! sepak kepala dia bagi terburai gundu dia tu! gampang betul! napa tak suruh mesedis / bmw / kentahapalancaulagi ket mewah yang 1.8 ke atas bawak 90km/h jer! bangsat sangat ke org yang naik motor nih? sampai di tekan2 macam tu? elok kasi bubar jer JKJR tu.. buang duit rakyat jer... kerja tak banyak mana kecoh jer lebih... ayam (ayat sebenar telah aku tapis sendiri) pun tau makan berak dan dok dalam kandang jer... ini standard apakejadah ntah? gampanganakharamcilakalaknatbabipundekharamjadah!

pasni apa plak lagi? napa tak suruh org gaji 1000 kebawah bawak basikal dan 2000 ke bawah bawak motor? 3000 kebawah bawak keter? 4000 ke bawah bawak van, 5000 ke bawah bawak lori 1 tan, dan yang 5000 ke atas bawak treler ker!? bernas apa cadangan tu? atau pegi mampus jer diorang yang tak pernah hidup susah... naik beskal dan motor pun tak pernah..! macam bagussss sangat idea gampang tuh!

eeeee... kurus betul puasa aku hari nih! mana plak rokok aku nih haa! ni ada plak keyboard yang kena hentak kang nih! arrrghh! bangsssaaaat!

angry elkay

:angry:

pakcikown - September 14, 2008 02:55 AM (GMT)
QUOTE (elkay_lee @ Sep 14 2008, 10:44 AM)
dulu helmat! ni speed plak?!
eh bangang lah benggali tu! sepak kepala dia bagi terburai gundu dia tu! gampang betul! napa tak suruh mesedis / bmw / kentahapalancaulagi ket mewah yang 1.8 ke atas bawak 90km/h jer! bangsat sangat ke org yang naik motor nih? sampai di tekan2 macam tu? elok kasi bubar jer JKJR tu.. buang duit rakyat jer... kerja tak banyak mana kecoh jer lebih... ayam (ayat sebenar telah aku tapis sendiri) pun tau makan berak dan dok dalam kandang jer... ini standard apakejadah ntah? gampanganakharamcilakalaknatbabipundekharamjadah!

pasni apa plak lagi? napa tak suruh org gaji 1000 kebawah bawak basikal dan 2000 ke bawah bawak motor? 3000 kebawah bawak keter? 4000 ke bawah bawak van, 5000 ke bawah bawak lori 1 tan, dan yang 5000 ke atas bawak treler ker!? bernas apa cadangan tu? atau pegi mampus jer diorang yang tak pernah hidup susah... naik beskal dan motor pun tak pernah..! macam bagussss sangat idea gampang tuh!

eeeee... kurus betul puasa aku hari nih! mana plak rokok aku nih haa! ni ada plak keyboard yang kena hentak kang nih! arrrghh! bangsssaaaat!

angry elkay

:angry:

"eii sedare,..betul punya marah nampak.."

"apa daa syyh syyyhh..psl exsiden pon mau buat undang2 bwk 60km/j ka..."
"dh cerite dia mcm tu.."
"ye lah..xkan sampai mcm tu skali... buat la cerita ikan laga ke...kumbang terbang ke... heii bai!! jgn main bangsat aa!!"

175J Da Virus - September 14, 2008 04:07 AM (GMT)
dorang nak setkan hadlaju 60 ke,90 ke atau 110 ke,itu dorang punye pasal (ada lah reason yang munasabah!)..apa2 pun kita yang pulas throttle!!!...kita nak pulas abis ke,sampai cecah meter sekalipun(kalau ada le!!) terpulang lah pada kite....kalau apa2 yang berlaku kita yang tanggung!!!...cuba korang tengok kat highway (kena tengok diri sendiri jugak!)...hadlaju kat highway 110km/j....tapi orang tetap speed,..kalau jenis yg beringat "dengan yg tersayang"..baru ikut hadlaju!!!...
So kekawan...renung2kan dan selamat beramal!!!!>>>>

elkay_lee - September 14, 2008 04:31 AM (GMT)
QUOTE (175J Da Virus @ Sep 14 2008, 12:07 PM)
dorang nak setkan hadlaju 60 ke,90 ke atau 110 ke,itu dorang punye pasal (ada lah reason yang munasabah!)..apa2 pun kita yang pulas throttle!!!...kita nak pulas abis ke,sampai cecah meter sekalipun(kalau ada le!!) terpulang lah pada kite....kalau apa2 yang berlaku kita yang tanggung!!!...cuba korang tengok kat highway (kena tengok diri sendiri jugak!)...hadlaju kat highway 110km/j....tapi orang tetap speed,..kalau jenis yg beringat "dengan yg tersayang"..baru ikut hadlaju!!!...
So kekawan...renung2kan dan selamat beramal!!!!>>>>

wei mana menghilang?

napi... aku paham maksud ko tu...

kita celik2 dapat lesen (atau takde lesen) bawak motor atau keter dah diajar bawak ikut signboard... kalau 110... 110 lah.. kalau 60.. 60 lah...
ada jugak yang tengin (bingai) kalau nampak 60.. bwk 60.. nampak lagi 60... dia kasi campur jadi 120! nampak lagi 60 dia tekan sampai 180!

tapi kalau kita dah biasa berjalan disuruh merangkak... siuman ker? <_<

175J Da Virus - September 14, 2008 05:15 AM (GMT)
aku ada kat sini lah dotot..tak ke mana..bz skit bulan2 posa ni ,yela kena buat amal banyak2..hhehehe...!!!!

elkay_lee - September 14, 2008 05:50 AM (GMT)
QUOTE (175J Da Virus @ Sep 14 2008, 01:15 PM)
aku ada kat sini lah dotot..tak ke mana..bz skit bulan2 posa ni ,yela kena buat amal banyak2..hhehehe...!!!!

oh ya ker... alhamdulillah.... moga bertambah rezeki ko... turun kl aritu tak helo2 pun!?

175J Da Virus - September 14, 2008 06:04 AM (GMT)
QUOTE (elkay_lee @ Sep 14 2008, 12:50 PM)
QUOTE (175J Da Virus @ Sep 14 2008, 01:15 PM)
aku ada kat sini lah dotot..tak ke mana..bz skit bulan2 posa ni ,yela kena buat amal banyak2..hhehehe...!!!!

oh ya ker... alhamdulillah.... moga bertambah rezeki ko... turun kl aritu tak helo2 pun!?

insyallah.amin!!!!

Datot...ari tuh aku x jadi pegi KL..kena stanby kat opis je...

p/s:aku dari 9hb dah stat cuti...hehhee cuti 22 hari beb...hehe saja je nak rehat2 kan kapla otak (nak mengelak terlibat operasi le ni!)!!....

elkay_lee - September 14, 2008 07:43 AM (GMT)
QUOTE (175J Da Virus @ Sep 14 2008, 02:04 PM)
QUOTE (elkay_lee @ Sep 14 2008, 12:50 PM)
QUOTE (175J Da Virus @ Sep 14 2008, 01:15 PM)
aku ada kat sini lah dotot..tak ke mana..bz skit bulan2 posa ni ,yela kena buat amal banyak2..hhehehe...!!!!

oh ya ker... alhamdulillah.... moga bertambah rezeki ko... turun kl aritu tak helo2 pun!?

insyallah.amin!!!!

Datot...ari tuh aku x jadi pegi KL..kena stanby kat opis je...

p/s:aku dari 9hb dah stat cuti...hehhee cuti 22 hari beb...hehe saja je nak rehat2 kan kapla otak (nak mengelak terlibat operasi le ni!)!!....

:blink: ceh lama tuh! boleh ride pusing dunia tuh! aku ni yang tak tentu cuti lagi ni.. borang dah hantar mintak 7 hari... takut kena beku cuti pasal anak pak berahim plak.... aduyaiiii! <_<

matkeyz - September 14, 2008 08:45 AM (GMT)
woi apa ni??? lari topik!!!!

elkay_lee - September 14, 2008 09:13 AM (GMT)
QUOTE (matkeyz @ Sep 14 2008, 04:45 PM)
woi apa ni??? lari topik!!!!

ntahnyer! apa lah! mana benggali tu tadi.. hati aku panas lagi nih! err mana plak aku letak coke aku tadi... aduh! cilaka punya bara rokok! :angry:

popeye - September 14, 2008 11:55 AM (GMT)
QUOTE
elkay_lee  Posted on Sep 14 2008, 09:13 AM
 
QUOTE (matkeyz @ Sep 14 2008, 04:45 PM)
woi apa ni??? lari topik!!!!

ntahnyer! apa lah! mana benggali tu tadi.. hati aku panas lagi nih! err mana plak aku letak coke aku tadi... aduh! cilaka punya bara rokok! angry.gif



ekekekek.... cam carik alasan tak nak poser jer......ekekekekek....

takper takper... biarler dema buat sesuka hati dema....nanti senang buat speed trap....sapa unutng kerajaan jugak untung... kalau kerajaan untung ...maka yang sesapa keja gomen pun untung jugak ler......ekekekek...

jangan marah arrrrr...... :D

black_pearl - September 14, 2008 02:58 PM (GMT)
ni bukan cadangan ni....ni ayat membodohkan diri sendiri ni....kan dah kena gelak ramai-ramai....... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
bodoh ke bangang ni........? aduuuuuuuuuhhhhh.... :angry: :angry: :angry:

hoahmaru56 - September 14, 2008 03:27 PM (GMT)
apasal suruh motorsikal kat speed 60km/j.....kereta hadlaju 60 km/j x boleh ker?

suruh lar bus, trailer ke patut hadlaju dulu........

motorsikal kena langgar kereta yg drive 60 km/j x parah juga =.=''

x buat research dah keluar statement.......

Eddyz - September 15, 2008 12:24 AM (GMT)
nasib baik motor aku 251 cc heheee............ terlepas seksaan :D . Aku ingat abg singh tu buat untuk org2 tak pakai helmet kot....... dia buat kajian menggunakkan model diri sendiri........ jadi itu yg dia rasa munasabah........... patut dia kena state kan bagi pengguna yg tidak ber helmet.......... baru betul........ kuahahahaaa :lol:

antulaparbalikpagi - September 15, 2008 12:54 AM (GMT)
aku harap kepala dia kena lastik dengan mat rempit dengan kelajuan 600kms/j

:ph43r: :ph43r:

ponyxpress - September 15, 2008 01:40 AM (GMT)
hahahaha...ni semua nak bagi pahala pose kawan2 kita kering hihihi

apa2 pun statement dia memang tak berasas dan jelas menunjukkan tahap IQ 15 aje...

ps:nak kene gocoh mamat ni !! :angry:

nirrajim - September 15, 2008 03:41 AM (GMT)
nanti aku balik kampung nak beraya ni kena bawak 60kmj ker :unsure: :unsure: :blink: :blink: :blink:

lau macam tu kena bertolak sebulan awal lah baru sampai kampung..... :unsure: :unsure: eh dah lewat ni kena balik kampung sekarang ni k acau dulu... :blink: :unsure: :unsure: :unsure: :ph43r:

:ph43r: :ph43r:

fadly98 - September 15, 2008 05:30 AM (GMT)
senang jer, kita beli stricker 500cc tampal kt motor.

hoahmaru56 - September 15, 2008 06:12 AM (GMT)
kalu dah mod motor kita bukannya mereka tahu cc motor kita....

kena tanya kita pula =x :ph43r: :ph43r:

Azroy - September 15, 2008 08:41 AM (GMT)
kalau dah dikuatkuasakan dan kalau aku bawak lebih 60km/j
ko janganlah saman nanti elkay..
sama jgk bebudak choppersgarage

glacius_25150 - September 15, 2008 09:27 AM (GMT)
si singh tu confom tak pena bwk moto. kalo bwk pon, mane pakai helmet... die tak leh pakai sbb jambul die tu.. tak gune btol pakcik tu. toksik! :angry:

elkay_lee - September 15, 2008 11:40 AM (GMT)
QUOTE (popeye @ Sep 14 2008, 07:55 PM)
QUOTE
elkay_lee   Posted on Sep 14 2008, 09:13 AM
  
QUOTE (matkeyz @ Sep 14 2008, 04:45 PM)
woi apa ni??? lari topik!!!!

ntahnyer! apa lah! mana benggali tu tadi.. hati aku panas lagi nih! err mana plak aku letak coke aku tadi... aduh! cilaka punya bara rokok! angry.gif



ekekekek.... cam carik alasan tak nak poser jer......ekekekekek....

takper takper... biarler dema buat sesuka hati dema....nanti senang buat speed trap....sapa unutng kerajaan jugak untung... kalau kerajaan untung ...maka yang sesapa keja gomen pun untung jugak ler......ekekekek...

jangan marah arrrrr...... :D

<_< pala otak ko popia! ko tgk slip gaji aku laa...! bukan 3 juta gaji aku! 3 ribu jer... itu pun tinggal 3 ratus lepas bayar kat ah long dan ah ngah! belum lagi bayar kat ah doi dan ah sedapnyer... :P

elkay_lee - September 15, 2008 11:42 AM (GMT)
QUOTE (Eddyz @ Sep 15 2008, 08:24 AM)
nasib baik motor aku 251 cc heheee............ terlepas seksaan :D . Aku ingat abg singh tu buat untuk org2 tak pakai helmet kot....... dia buat kajian menggunakkan model diri sendiri........ jadi itu yg dia rasa munasabah........... patut dia kena state kan bagi pengguna yg tidak ber helmet.......... baru betul........ kuahahahaaa :lol:

ceh biler plak cc ko tambah 1 nih eddy!? errr aku punya boleh la yer? :P

elkay_lee - September 15, 2008 11:44 AM (GMT)
QUOTE (nirrajim @ Sep 15 2008, 11:41 AM)
nanti aku balik kampung nak beraya ni kena bawak 60kmj ker :unsure: :unsure: :blink: :blink: :blink:

lau macam tu kena bertolak sebulan awal lah baru sampai kampung..... :unsure: :unsure: eh dah lewat ni kena balik kampung sekarang ni k acau dulu... :blink: :unsure: :unsure: :unsure: :ph43r:

:ph43r: :ph43r:

wan... bawak bekal siap2! sleeping bag ngan khemah ker.. kalau boleh ko bawak handycam sekali.. boleh buat documentari atau short movie hantar kat KIRANA... hahaha :lol:

popeye - September 15, 2008 01:52 PM (GMT)
QUOTE
elkay_lee  Posted on Sep 15 2008, 11:40 AM
 
QUOTE
(popeye @ Sep 14 2008, 07:55 PM)
QUOTE

elkay_lee  Posted on Sep 14 2008, 09:13 AM
 
QUOTE
(matkeyz @ Sep 14 2008, 04:45 PM)
woi apa ni??? lari topik!!!!


ntahnyer! apa lah! mana benggali tu tadi.. hati aku panas lagi nih! err mana plak aku letak coke aku tadi... aduh! cilaka punya bara rokok! angry.gif



ekekekek.... cam carik alasan tak nak poser jer......ekekekekek....


takper takper... biarler dema buat sesuka hati dema....nanti senang buat speed trap....sapa unutng kerajaan jugak untung... kalau kerajaan untung ...maka yang sesapa keja gomen pun untung jugak ler......ekekekek...

jangan marah arrrrr...... biggrin.gif


dry.gif pala otak ko popia! ko tgk slip gaji aku laa...! bukan 3 juta gaji aku! 3 ribu jer... itu pun tinggal 3 ratus lepas bayar kat ah long dan ah ngah! belum lagi bayar kat ah doi dan ah sedapnyer... tongue.gif



aik marah nampak datot... bukan haper aku marah jugak coz hal saman menyaman tuh nanti akan berlaku jugak nanti biler benda nie diimplementkan....yang susah nyer owang cam aku yang bukan kejo gomen nie....dah lah gaji ciput... setengah gaji ko tu.....yang aku perasan biler dah dekat hujunfg tahun and biler nak pilihan raya gomen kiter akan perhebatkan ops ops saman nie....nak bayar bonos pada kakitgn awam.... bukan maksud untuk hang datot.....

kalau nak kurangkan eksident sebenarnyer banyak benda depa kena tgk contohnyer keadaan jalan raya kiter....cuber ko bayangkan tgh syiok ko layan lap tetiba ader lobang ......keta aku penah kena langgar dari belakang coz aku cuber slow masa nak elak dari langgar lobang yang besar kat tgh jalan.....

kalau ikut statistik kemalangan ....yang byk maut adalah dijalan persekuatuan dan jalan negeri.... kat highway yang boleh bawak laju tak byk kes maut nie.....sebabnyer keadaan jalan yang merbahaya.. kecik dan sebagainya....

owang akan cuber elek dari masuk highway kerana nak bayor tol tuh mahal sgt....maka lori nie akan guna jalan besa... yang jadik naya kiter yang naik motot.....so kalau nak selamat kalau naik motot masuk highway jer... coz motot takyah bayar tol....tapi tak semua tempat ader highway .....

elkay_lee - September 15, 2008 02:22 PM (GMT)
QUOTE (popeye @ Sep 15 2008, 09:52 PM)
QUOTE
elkay_lee   Posted on Sep 15 2008, 11:40 AM
  
QUOTE
(popeye @ Sep 14 2008, 07:55 PM)
QUOTE

elkay_lee   Posted on Sep 14 2008, 09:13 AM
 
QUOTE
(matkeyz @ Sep 14 2008, 04:45 PM)
woi apa ni??? lari topik!!!!


ntahnyer! apa lah! mana benggali tu tadi.. hati aku panas lagi nih! err mana plak aku letak coke aku tadi... aduh! cilaka punya bara rokok! angry.gif



ekekekek.... cam carik alasan tak nak poser jer......ekekekekek....


takper takper... biarler dema buat sesuka hati dema....nanti senang buat speed trap....sapa unutng kerajaan jugak untung... kalau kerajaan untung ...maka yang sesapa keja gomen pun untung jugak ler......ekekekek...

jangan marah arrrrr...... biggrin.gif


dry.gif pala otak ko popia! ko tgk slip gaji aku laa...! bukan 3 juta gaji aku! 3 ribu jer... itu pun tinggal 3 ratus lepas bayar kat ah long dan ah ngah! belum lagi bayar kat ah doi dan ah sedapnyer... tongue.gif



aik marah nampak datot... bukan haper aku marah jugak coz hal saman menyaman tuh nanti akan berlaku jugak nanti biler benda nie diimplementkan....yang susah nyer owang cam aku yang bukan kejo gomen nie....dah lah gaji ciput... setengah gaji ko tu.....yang aku perasan biler dah dekat hujunfg tahun and biler nak pilihan raya gomen kiter akan perhebatkan ops ops saman nie....nak bayar bonos pada kakitgn awam.... bukan maksud untuk hang datot.....

kalau nak kurangkan eksident sebenarnyer banyak benda depa kena tgk contohnyer keadaan jalan raya kiter....cuber ko bayangkan tgh syiok ko layan lap tetiba ader lobang ......keta aku penah kena langgar dari belakang coz aku cuber slow masa nak elak dari langgar lobang yang besar kat tgh jalan.....

kalau ikut statistik kemalangan ....yang byk maut adalah dijalan persekuatuan dan jalan negeri.... kat highway yang boleh bawak laju tak byk kes maut nie.....sebabnyer keadaan jalan yang merbahaya.. kecik dan sebagainya....

owang akan cuber elek dari masuk highway kerana nak bayor tol tuh mahal sgt....maka lori nie akan guna jalan besa... yang jadik naya kiter yang naik motot.....so kalau nak selamat kalau naik motot masuk highway jer... coz motot takyah bayar tol....tapi tak semua tempat ader highway .....

aku faham maksud ko tu... sorry bro... negara kita belum cukup kaya lagi... banyak menda diorang nak cover termasuk perot diorang sendiri.. itulah kenyataan yg terpaksa kita terima...

apa2 pun keep on survive!

Eddyz - September 16, 2008 12:04 AM (GMT)
QUOTE (elkay_lee @ Sep 15 2008, 07:42 PM)
QUOTE (Eddyz @ Sep 15 2008, 08:24 AM)
nasib baik motor aku 251 cc heheee............ terlepas seksaan :D . Aku ingat abg singh tu buat untuk org2 tak pakai helmet kot....... dia buat kajian menggunakkan model diri sendiri........ jadi itu yg dia rasa munasabah........... patut dia kena state kan bagi pengguna yg tidak ber helmet.......... baru betul........ kuahahahaaa :lol:

ceh biler plak cc ko tambah 1 nih eddy!? errr aku punya boleh la yer? :P

datot ...agak2 kalau aku taruk sticker harley kek tank ...musti diaorg ingat cc besar kan. Sebab harley tak der cc kecik kan.. Kalau motot kapchai letak pon musti diaorg lepas kasi bawak lelaju........ :lol:

Jason - September 16, 2008 07:37 AM (GMT)
QUOTE (Eddyz @ Sep 16 2008, 08:04 AM)
QUOTE (elkay_lee @ Sep 15 2008, 07:42 PM)
QUOTE (Eddyz @ Sep 15 2008, 08:24 AM)
nasib baik motor aku 251 cc heheee............ terlepas seksaan :D . Aku ingat abg singh tu buat untuk org2 tak pakai helmet kot....... dia buat kajian menggunakkan model diri sendiri........ jadi itu yg dia rasa munasabah........... patut dia kena state kan bagi pengguna yg tidak ber helmet.......... baru betul........ kuahahahaaa :lol:

ceh biler plak cc ko tambah 1 nih eddy!? errr aku punya boleh la yer? :P

datot ...agak2 kalau aku taruk sticker harley kek tank ...musti diaorg ingat cc besar kan. Sebab harley tak der cc kecik kan.. Kalau motot kapchai letak pon musti diaorg lepas kasi bawak lelaju........ :lol:

alamak....

apasal tak cadangkan awal -awal

aku ada ternampak sticker Harley.....rugi aku tak beli sticker harley....masa aku kat kampung semalam....

kalau tak mungkin dia orang ingat aku naik harley..... :P



antulaparbalikpagi - September 16, 2008 08:29 AM (GMT)
jason

mu tepek sticker keli dh la
tu pun cukup wat dorang kempius doh

:ph43r: :ph43r:

Eddyz - September 16, 2008 09:26 AM (GMT)
tepek jgn tak tepek..... :lol:




* Hosted for free by zIFBoards