View Full Version: Harga virago 250(USED)

Choppersgarage > Accessories - wants & sales > Harga virago 250(USED)


Title: Harga virago 250(USED)


flower_boy - August 12, 2008 11:15 AM (GMT)
berapakah harga virago 250 yang 2nd hand ? :o

hoahmaru56 - August 12, 2008 11:22 AM (GMT)
harga kedai...7.5-8k siap boleh jalan ada warranty sebulan kot..

175J Da Virus - August 12, 2008 11:28 AM (GMT)
BRO..HARGA MARKET 250 GAN 535 X JAUH BEZA...DALAM RM7K-RM8...
KALAU LU NAK CARI BAIK ATAS TANGAN....NASIB BAIK BOLEH DAPAT DALAM RM5K

flower_boy - August 12, 2008 11:29 AM (GMT)
QUOTE (175J Da Virus @ Aug 12 2008, 07:28 PM)
BRO..HARGA MARKET 250 GAN 535 X JAUH BEZA...DALAM RM7K-RM8...
KALAU LU NAK CARI BAIK ATAS TANGAN....NASIB BAIK BOLEH DAPAT DALAM RM5K

bang...lokasi die di mane. . ? 250cc due to lesen not b full :(

hoahmaru56 - August 12, 2008 11:31 AM (GMT)
i rekomen ambil motor 535 bagus lagi....

just get your B full lesen.... 535 have more power and nicer sound....

just my two cent.

175J Da Virus - August 12, 2008 11:51 AM (GMT)
QUOTE (flower_boy @ Aug 12 2008, 06:29 PM)
QUOTE (175J Da Virus @ Aug 12 2008, 07:28 PM)
BRO..HARGA MARKET 250 GAN 535 X JAUH BEZA...DALAM RM7K-RM8...
KALAU LU NAK CARI BAIK ATAS TANGAN....NASIB BAIK BOLEH DAPAT DALAM RM5K

bang...lokasi die di mane. . ? 250cc due to lesen not b full :(

alamak beb lesen tuh setel kendian lah..angkat motor tuh dulu cari trus 535!!!
Mcm Naty N...ada moto 535 tapi B x full lesen dia...aku??... ada je lesen B full since 1995 tapi..sampai skrang blom ada lagi big cc (but coming soon)...

triplesaber - August 12, 2008 12:29 PM (GMT)
yup, kalo dah ada bajet utk 250, baik angkat 535 terus, parts lagi senang carik.

bab lesen tu, tu bukan masalah besa.

elkay_lee - August 13, 2008 02:21 AM (GMT)
err.. bak sini nombor aisi si nasty tu.. boleh aku saman santau... menunggang motor takde lesen... :P

nirrajim - August 13, 2008 02:46 AM (GMT)
QUOTE (hoahmaru56 @ Aug 12 2008, 07:22 PM)
harga kedai...7.5-8k siap boleh jalan ada warranty sebulan kot..

kat mana kau dapat? ni by hand ker atas kedai??

elkay_lee - August 13, 2008 03:00 AM (GMT)
call jer wan.. aku tau hati ko berbelah bagi tu..!

nirrajim - August 13, 2008 03:04 AM (GMT)
SKRG kena 50-50 antara naza250,kawasaki superbike 250,virago 250 tak pun virago 535....dan juga vulcan 500.

entah lah pening pak cik d buatnya... :(

elkay_lee - August 13, 2008 03:10 AM (GMT)
hmm susah sangat ko solat sunat istikharah jer wan... moga dapat petunjuk! amiin! B)

ariff - August 13, 2008 03:23 AM (GMT)
QUOTE (nirrajim @ Aug 13 2008, 10:04 AM)
SKRG kena 50-50 antara naza250,kawasaki superbike 250,virago 250 tak pun virago 535....dan juga vulcan 500.

entah lah pening pak cik d buatnya... :(

WAN BAIK AMBIL TERUS 535 BLOCK V-TWIN

BUNYIK BANYAK SYOK....

:D :D :D :D

fadly98 - August 13, 2008 12:00 PM (GMT)
QUOTE (nirrajim @ Aug 13 2008, 10:04 AM)
SKRG kena 50-50 antara naza250,kawasaki superbike 250,virago 250 tak pun virago 535....dan juga vulcan 500.

entah lah pening pak cik d buatnya... :(

nak ambik superbike biar 500cc ke atas kalau 4 lejang. kalau 2 lejang boleh lah 500cc ke bawah. nasihat dari rakan-rakan superbike. Mula-mula rasa puas dengan 250cc, tp lepas 2 bulan, paling cepat 2 minggu ko akan boring giler sbb bila saing dengan yg 600cc, 1300cc, sport tourer mmg terasa sangat lainlah kalau 250cc 2 lejang. Abang aku ada pengalaman jugak masa time superbike. Tak dan pakai setahun, terus tukar cc besar lagi.

triplesaber - August 13, 2008 12:19 PM (GMT)
betul, kalo nak layan sbk baik besa trus..

aritu ada test Ninja250, top speed dpt dlm 150kmph.. tapi tu stended le. Ada bdk sbk kata lak Blade250 lagi laju..

Tapi tgk selera ko. ko kena FINALISE apa yg ko nak. Berubah dr Chopper ke SBK mmg satu perubahan BESAR. Kalo ko layan street/muscle/naked bike tu bule masyuk lagi..

Personally aku tak nampak diri aku akan menunggang SBK...

hoahmaru56 - August 13, 2008 12:33 PM (GMT)
QUOTE (nirrajim @ Aug 13 2008, 10:46 AM)
QUOTE (hoahmaru56 @ Aug 12 2008, 07:22 PM)
harga kedai...7.5-8k siap boleh jalan ada warranty sebulan kot..

kat mana kau dapat? ni by hand ker atas kedai??

kedai....kat seremban

pako - August 13, 2008 12:36 PM (GMT)
kalu nak layan sbk... arap pinggang ko tahan... aku bawak zx6 pun tak terlarat pinggang aku.. maw patah rasenyer....

erm.. erm.... ;D

wan amik jer ... 535.... hehehehe :D leh saing ngan jue.. :D

abuauslima - August 19, 2008 06:04 AM (GMT)
aaiii...sumer nak upgrade nie....wan amik jgn tak amik.....nnt moto ko tue jual kat aku murah2 ye wan....

devils tails - August 19, 2008 06:13 AM (GMT)
QUOTE (pako @ Aug 13 2008, 12:36 PM)
kalu nak layan sbk... arap pinggang ko tahan... aku bawak zx6 pun tak terlarat pinggang aku.. maw patah rasenyer....

erm.. erm.... ;D

wan amik jer ... 535.... hehehehe :D leh saing ngan jue.. :D

pinggang ko bkn dh 2nd hand ker om???? :P :P :P

ariff - August 19, 2008 06:47 AM (GMT)
ALANG-ALANG 250 BAIK 535 HARGA LEBIH KURANG


:D :D :D :D :D

triplesaber - August 19, 2008 07:46 AM (GMT)
Betol!!

500cc tu pun sbnarnya pakai 2, 3 bulan je dah mula rasa mcm 250cc. Pasaltu ada biker lama ckp, riding ni nak best 750cc ke atas specially kalo jauh2..

tapi still subjective jugak, yg penting kesesuaian kita ngan moto tu. Aku prnah ckp dulu ada Chief Editor majalah Bike UK, walopun staf dia moto power2, tapi dia tetap setia ngan moto lama RD350 sbb katanya itu moto yg paling ngam dgn dia..

Eddyz - August 19, 2008 08:13 AM (GMT)
betul tul bambil.......ride for live?? ride for stlye??? ride for joy??? mana yang suit ngan poket kita??? heheeeee :lol: aku nye ride for live.......250 jer mampu.....

fadly98 - August 19, 2008 08:20 AM (GMT)
:o macam aku 1750000!!!

fadly98 - August 19, 2008 08:27 AM (GMT)
:o macam aku 1750000!!!

ariff - August 19, 2008 08:34 AM (GMT)
APA-APA PUN BERGANTUNG PADA MINTA DAN REZEKI MASING-MASING

:) :) :) :) :)

fadly98 - August 19, 2008 08:37 AM (GMT)
yup. betul tu. bergantung pada keutamaan. ;)

pako - August 19, 2008 10:45 AM (GMT)
QUOTE (devils tails @ Aug 19 2008, 03:43 PM)
QUOTE (pako @ Aug 13 2008, 12:36 PM)
kalu nak layan sbk... arap pinggang ko tahan... aku bawak zx6 pun tak terlarat pinggang aku.. maw patah rasenyer....

erm.. erm.... ;D

wan amik jer ... 535.... hehehehe :D leh saing ngan jue.. :D

pinggang ko bkn dh 2nd hand ker om???? :P :P :P

bukan 2nd hand daa...


































5th hand dah.... hehehehee :D

masked rider - August 19, 2008 10:53 AM (GMT)
ALAMAK KALAU DAH 5TH HAND DAH ADA CIRI2 NAK TOTAL LOST TU TU BRO HEHEHE..

pakcikown - August 20, 2008 02:35 AM (GMT)
KLU MOTO 2ND HAND = 2 TUAN
5TH HAND = 5 TUAN

KLU PINGGANG LAK..????
DH 5 TUAN KOT :blink:


zhos - August 29, 2008 08:26 AM (GMT)
lihat..dr pengalaman rakan-rakan saya sebelum ini..
1.beli buatan dan model yg kita suka..cantik?..ikut-ikutan?..power?
2.bajet pulak pun main peranan..1,000..10,000..100,000?
3.tujuan beli motot tu utk apa?..g keje?..weekend ride?..spare? famili?
4.yup..ketahan badan paling penting..pinggang?..usia?
5.kos penyelenggaraan..mudah?..mahal? limited?
6.kos nk up-grade dn mods?..klu nk stendet ok..
7.join group..ada tpt nk buat aktvt,mengadu pape masalah,Q&A..
8...kepuasan..!

just my 2cent.. :D

matkeyz - August 29, 2008 04:23 PM (GMT)
beli sekadar mampu je.. :D




* Hosted for free by zIFBoards